10.2 C
De Bilt

Plannen voor startersappartementen aan de Roosendaalseweg

Er ligt een voorlopig plan om een appartementengebouw te realiseren met 14 woningen voor starters, inclusief parkeervoorzieningen. De locatie Roosendaalseweg 109 aan de zuidrand van Putten krijgt daarmee een nieuwe invulling. Als de gemeenteraad instemt met de plannen start de bouw naar verwachting eind 2023.

14 appartementen voor starters

De afgelopen periode werkten de gemeente Putten en projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie de plannen uit. Zij legden de (financiële) afspraken woensdag 14 december 2022 vast in een zogeheten anterieure overeenkomst. Het is de bedoeling is om betaalbare koopappartementen aan te bieden met een koopsom tussen de € 210.000 en € 265.000 en appartementen in de midden-huurcategorie.

Prettig (blijven) wonen in Putten

De gemeente wil dat Putten voor een fijne plek is om te (blijven) wonen. Het college heeft goed en betaalbaar wonen daarom aangemerkt als topprioriteit. “Het plan ZuidVeste komt tegemoet aan de vraag naar starterswoningen. Hiermee hopen wij jonge Puttenaren geschikte woonruimte aan te bieden”, zegt wethouder Bertus Cornelissen (Volkshuisvesting en Wonen).

Duurzame woningen

De woningen die NCB Projectrealisatie ontwikkelt zijn energiezuinig, duurzaam (gasloos) met een inrichting die aansluit op starters. “Het plan ZuidVeste bestaat uit 14 slim ingedeelde appartementen met 1 of 2 slaapkamers en een buitenruimte gelegen op het zonnige westen. Optimaal genieten in de buurt van al het moois dat Putten te bieden heeft”, zegt Sake Smid, eigenaar van NCB Projectrealisatie. Puttense starters met interesse voor een woning kunnen zich op de projectwebsite inschrijven voor de nieuwsbrief: www.zuidvesteputten.nl.

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeesters en wethouders legt het ontwerpbestemmingsplan van 22 december 2022 tot en met 1 februari 2023 ter inzage. Het plan is in die periode voor iedereen in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op het adres Roosendaalseweg 109. Op afspraak is het plan ook digitaal in te zien in het gemeentehuis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio