31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Politiek Café Apeldoorn ondersteunt bij stemmen

Apeldoorn – Op dinsdag 6 maart wordt in het stadhuis in Apeldoorn een Politiek Café gehouden. Deze avond is speciaal bedoeld voor inwoners die mogen stemmen, maar hierbij extra ondersteuning kunnen gebruiken.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Uiteraard is het van belang dat zoveel mogelijk kiezers hun stem uitbrengen op 21 maart. Mensen met een begeleidingsvraag, vanwege bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, hebben hierbij vaak extra hulp of uitleg nodig. Het Politiek Café is bedoeld om aan die behoefte te voldoen.

Uitleg in begrijpelijke taal

Het Politiek Café is een samenwerkingsverband tussen verschillende maatschappelijk betrokken organisaties: ’s Heeren Loo, De Passerel, Philadelphia, MEE Veluwe, De Klup en GGNet. Met medewerking van de gemeente Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de gemeenteraadsverkiezingen. De aanwezigen kunnen vragen stellen aan politici over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over het PGB, de zorg, of werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De politici worden uitgedaagd hun antwoorden en standpunten begrijpelijk te verwoorden.

Oefenen met stemmen

Het is niet toegestaan om te helpen bij het invullen van een stembiljet. Dat zal de kiezer zelfstandig moeten doen. Om ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe het stemproces werkt, staat er een stemhokje en liggen er voorbeelden van stemformulieren. Zo kan het stemmen geoefend worden met uitleg en antwoord op vragen.

Vrij toegankelijk

Bent of kent u iemand met een begeleidingsvraag voor wie het Politiek Café iets zou zijn? U bent van harte welkom. Aanvang is om 19.00 uur en het zal rond 20.30 uur afgelopen zijn.  U kunt vanaf 18.30 uur binnenlopen. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio