21.6 C
De Bilt

Plaatsvervangend commissaris en burgemeester reiken Predicaat Koninklijk uit

Ede – Plaatsvervangend commissaris van de Koning Jan Markink en burgemeester René Verhulst van Ede reikten woensdagavond het Predicaat Koninklijk uit aan de Vereniging Bloemist Winkeliers, dat haar honderdjarig bestaan viert. Dit gebeurde in de veilinghal van Plantion aan het einde van een groot tweejaarlijks vakevent. Door corona een jaar later dan gepland.

De Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) is een ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. Deze ondernemers verkopen bloemen, planten, bloemwerk, potten en aanverwante producten aan consumenten en aan bedrijven vanuit een bloemenwinkel.

De circa drieduizend bloemisten in ons land realiseren gezamenlijk een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Ruim 9.000 medewerkers hebben een mooie baan in de branche. In deze branche heeft VBW een zeer vooraanstaande positie. Met meer dan 1.300 aangesloten bloemisten vertegenwoordigt VBW ruim 60% van de omzet en de werkgelegenheid. De vereniging heeft als doel het ondernemersperspectief en de bedrijfsmatige vitaliteit van de individuele en gezamenlijke gevestigde bloemisten in Nederland te bevorderen. 

Waardering

Plaatsvervangend commissaris Markink memoreerde honderd jaar inzet om het vak van bloemist te verbeteren. Van een boekje uit 1921 ‘de 10 nuttige wenken’ met verzorgingstips en mogelijke verbeteringen voor bedrijfsprocessen tot onderzoek in 2021 naar het verband tussen gezondheid en bloemen.

Ook burgemeester Verhulst gaf aan de samenwerken de kern is voor goed ondernemerschap: “Samen ben je sterk, samen is meer dan de som der delen. Ook gemeenten moeten samenwerken met elkaar en met de provincie. Zoals de heer Markink en ik vanavond samen dit Predicaat uitreiken”, aldus Verhulst.

Predicaat Koninklijk

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger en wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. Alleen de Koning kan het Predicaat toekennen. Het Predicaat is strikt op naam en betekent dat de organisatie het Predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio