23.8 C
De Bilt

Première ‘Wageningen toont lef’ in Heerenstraat theater

Wageningen – Vanmiddag kreeg oud-wethouder Lara de Brito eindelijk haar afscheidscadeau nadat ze in de zomer van 2020 het wethouderschap van de gemeente neerlegde. Uit handen van burgemeester Floor Vermeulen, en in aanwezigheid van een aantal genodigden, nam Lara het filmblik van ‘Wageningen toont lef’ in ontvangst. Tegelijkertijd werd de film opengesteld via het YouTube kanaal en zal deze ook te zien zijn via links op de sociale media en de website van de gemeente.

De burgemeester roemde Lara’s lef en betrokkenheid bij de Wageningse samenleving. “Jouw keuze voor de film ‘Wageningen toont lef’ als afscheidscadeau toont je betrokkenheid die je had én hebt met dit onderwerp. Met deze film mogen we ook vieren wat we bereikt hebben met Samen Wageningen. De getoonde lef heeft goed uitgepakt, de afgelopen jaren hebben dat in de praktijk bewezen” aldus burgemeester Floor Vermeulen.

Film ‘Wageningen toont lef’ over directe democratie

In 2015 koos de gemeente om samen met inwoners het nieuwe sociaal beleid te ontwikkelen. Dit werd een uniek proces van directe democratie, waar meer dan 3000 inwoners aan meededen. Het resultaat was het beleidskader ‘Samen Wageningen’. In de innovatieve aanbesteding die erop volgde, is samenwerking van organisaties als voorwaarde meegegeven.

De film ‘Wageningen toont lef’ blikt terug op het proces en laat zien wat Samen Wageningen voor inwoners in de praktijk betekent. Lara heeft altijd in Samen Wageningen én in de kracht van samenwerking in het sociale domein geloofd, zonder haar vertrouwen was het er niet gekomen, er zit echt een overtuiging achter.

De waarde voor inwoners in beeld

Filmmaker Pauline van Tuyll vertelt: “het proces van Samen Wageningen en de uitvoering ervan oogde in eerste instantie ingewikkeld en leek complex om in beeld te brengen. Uiteindelijk gaat het vooral om de waarde ervan voor de inwoners van de gemeente. En dat werd meer dan duidelijk tijdens de gesprekken en interviews met de bezoekers en deelnemers van de verschillende organisaties die onderdeel uitmaken van het samenwerkingsverband Welsaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio