13.1 C
De Bilt

Proef blauwe zone Smidsplein Voorthuizen

Gemeente Barneveld start aanstaande zaterdag 1 juli een proef met het uitbreiden van de blauwe zone (parkeerschijfzone) op het Smidsplein in Voorthuizen. Het centrum van Voorthuizen heeft al een aantal van deze zones, het Smidsplein komt daar nu bij. De proef is bedoeld om te onderzoeken of een extra zone daar bijdraagt aan het verbeteren van de parkeersituatie.

Blauwe zone

De parkeerdruk in het centrum van Voorthuizen is hoog, zeker in de zomermaanden. Daarom wordt de proef met de extra blauwe zone gehouden in de maanden juli, augustus en september. Er mag de komende drie maanden maximaal drie uur geparkeerd worden op het Smidsplein. Een parkeerschijf is verplicht van maandag tot en met zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur en op vrijdag 18:00 tot 21:00 uur.

Evaluatie

Na het uitvoeren van deze proef wordt bekeken of het uitbreiden van de zone op het Smidsplein een goede oplossing is voor de parkeerdruk op lange termijn in het centrum van Voorthuizen en worden de gevolgen van de blauwe zone voor de omgeving in kaart gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio