10.6 C
De Bilt

Profielschets nieuwe burgemeester gemeente Barneveld is klaar

Barneveld Het concept van de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Barneveld is klaar. De gemeente zoekt een burgemeester met een warm hart én lef. Inwoners, ondernemers en organisaties zijn door middel van een vragenlijst betrokken bij het opstellen van de profielschets.

Op maandag 5 september 2022 wordt de profielschets voor de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad vastgesteld en aangeboden aan de commissaris van de Koning John Berends. Dit gebeurt tijdens een speciale raadsvergadering.

Vragenlijst

In de zoektocht naar een nieuwe burgemeester kregen inwoners, ondernemers en organisaties in mei de mogelijkheid om aan te geven wat zij belangrijk vinden. Er zijn ruim 700 reacties binnengekomen op de vragenlijst die speciaal hiervoor online beschikbaar was en in de Barneveldse Krant was afgedrukt.

De vertrouwenscommissie heeft de resultaten van de vragenlijst gebruikt bij het maken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. “Wij zijn heel blij met alle reacties en hebben ons erdoor laten inspireren bij het opstellen van deze profielschets”, zegt Jan Top, SGP fractievoorzitter en voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Nieuw hoofdstuk

De burgemeester die de gemeente Barneveld zoekt, voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het verhaal van de gemeente. De nieuwe burgemeester heeft een warm hart voor de gemeente, richt zich op contact met de inwoners om te weten wat er speelt en is zichtbaar aanwezig en benaderbaar. Daarnaast heeft de burgemeester lef, durft ‘out of the box’ te denken en weet anderen te inspireren dat ook te doen.

De gemeente Barneveld staat voor grote uitdagingen. De nieuwe burgemeester heeft dan ook de creativiteit en durf voor nieuwe initiatieven en oog voor behoud van het goede dat de gemeente al heeft. De burgemeester leidt energiek en doelgericht de dynamiek van dit proces in goede banen.

Werven na de zomer

Als de profielschets op maandag 5 september wordt vastgesteld, wordt de vacature opengesteld en kan het werven van de nieuwe burgemeester voor de gemeente Barneveld starten. Geïnteresseerden kunnen tussen 9 en 30 september 2022 op de vacature reageren.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester van de gemeente Barneveld op 9 februari 2023 wordt beëdigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio