18 C
De Bilt

Programma Wonen gestart door de gemeente Renkum

De gemeente Renkum start met het programma Wonen, nadat vorig jaar de Omgevingsvisie 2040 is vastgesteld. In het programma Wonen staat het woonbeleid voor de komende jaren. Om ook de mening van inwoners mee te nemen, organiseert de gemeente drie inloopavonden. Deze zijn op 18, 19 en 20 april. Daarnaast staat ook een online vragenlijst open, deze kunt u invullen via www.moventem.nl/wonen.

Wat is het programma Wonen?

In het programma Wonen maakt de gemeente nieuw beleid voor het wonen in de komende jaren. Hoeveel woningen moeten er gebouwd worden om te voorzien in de woningbehoefte van onze huidige en toekomstige inwoners? Welke woningen moeten dat dan zijn? Wat kunnen we doen met de bestaande woningen? Bijvoorbeeld: aanpassen voor mensen met lichamelijke beperkingen, of het treffen van maatregelen om energie te besparen en van het gas af te gaan.

Met het programma Wonen geeft de gemeente aan hoe ze het beleid gaat uitvoeren. Ze kan nieuwe afspraken maken met bijvoorbeeld woningcorporatie Vivare. Ook kan ze naar mensen of organisaties die initiatieven hebben voor woningbouw, duidelijk maken welke woningen dan vooral gebouwd moeten worden.

Wat betekent het voor u?

De gemeente maakt nieuw beleid voor de komende jaren. Voor u als inwoner betekent het programma Wonen dat er in de toekomst voldoende en goede, betaalbare woningen worden gebouwd. En dat bestaande buurten leefbaar blijven. Als het nodig is, worden wijken en buurten vernieuwd. De gemeente kan niet alle problemen op de woningmarkt oplossen. Ze doet wat er mogelijk is om voor zoveel mogelijk inwoners een passende woning te vinden en een veilige en leefbare omgeving te realiseren en behouden.

Belang programma Wonen

Wethouder Daniëlle van Bentem benadrukt het belang van het programma Wonen: “We willen voldoende betaalbare en passende woningen toevoegen aan onze dorpen. Voornamelijk betaalbare woningen maar ook woningen specifiek voor ouderen in deze gemeente. Hier is vraag naar en is belangrijk om onze dorpen leefbaar te houden. Goed om dit thema samen met onze inwoners op te pakken en zo te komen tot het nieuwe programma wonen voor de gemeente Renkum”.
We horen graag uw mening!

Inloopavonden

De gemeente wilt weten hoe inwoners denken over wonen en waar de behoefte ligt. Daarom zijn er drie inloopavonden:

  • Dinsdag 18 april: van 16.00 tot 20.00 uur bij Ons Middelpunt, Mozartlaan 2 Doorwerth
  • Woensdag 19 april: van 16.00 tot 20.00 uur bij Doelum, Hogenkampseweg 25 Renkum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio