7.8 C
De Bilt

Gemeente Putten gaat de geregeld om tafel met lokale agrariërs

De gemeente Putten gaat de komende periode op gezette tijden om tafel met een delegatie van agrariërs uit de gemeente. Dit in de vorm van een rondetafelgesprek. Directe aanleiding is de stikstofdiscussie. Maar ook andere problemen die spelen in het buitengebied kunnen ter tafel worden gebracht. De bijeenkomsten worden steeds ruim van te voren aangekondigd. Deelname geschiedt op basis van aanmelding.

De stikstofplannen van het kabinet en de gevolgen hiervan voor de ruim 200 agrarische bedrijven in Putten kwamen recent ter tafel tijdens een gesprek tussen 20 agrarische ondernemers en een delegatie van het college van burgemeester en wethouders.

Samen optrekken

Burgemeester Lambooij: “De stikstofdiscussie raakt onze boeren vol. En daarmee dus ook ons als gemeente. Dat hebben wij het kabinet en de provincie Gelderland duidelijk per brief laten weten.” Verantwoordelijk wethouder ’t Jong wil in de komende periode in nauw contact blijven met de boeren: “Wij moeten echt samen optrekken in deze. Ik vind het fijn dat de boeren dit ook inzien. Wij spreken elkaar binnen afzienbare tijd opnieuw.”

Brieven aan kabinet en provincie

In brieven aan zowel het kabinet als de provincie gaf het college eerder te kennen het oneens te zijn met de stikstofplannen van het kabinet zoals die er nu liggen. Volgens het college zorgen deze plannen voor een kaalslag van 70% van het Puttense platteland. In de brieven roept de gemeente zowel het kabinet als de provincie Gelderland op om maatwerk te leveren.

Meepraten in Putten

Puttense agrariërs die mee willen praten tijdens de rondetafelgesprekken kunnen contact opnemen met Simone van Vugt, beleidsmedewerker Landbouw bij de gemeente, via svvugt@putten.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio