2.4 C
De Bilt

Overeenstemming over Puttens coalitieakkoord en kandidaat-wethouders

Gemeentebelangen, ChristenUnie, SGP en CDA in Putten hebben overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van een coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2022-2026 én over de kandidaat-wethouders. Het akkoord, met als werktitel ‘En nu door!’, wordt de komende periode nader uitgewerkt. De kandidaat-wethouders zijn Sander van Nieuwenhuizen (Gemeentebelangen), Bertus Cornelissen (ChristenUnie), Ewoud ‘t Jong (SGP) en Jim van den Hoorn (CDA).

Coalitieakkoord

De bespreking van het definitieve coalitieakkoord staat gepland voor de raadsvergadering van maandag 29 augustus 2022. De gemeenteraad heeft dan gelegenheid om zich uit te spreken over het akkoord en over de kandidaat-wethouders.

Robin Hoogendijk (Gemeentebelangen) geeft namens de onderhandelende partijen aan blij te zijn met de bereikte overeenstemming: “In tweeënhalve week tijd hebben wij met elkaar op inhoud een flinke slag kunnen slaan. Ook zijn wij het snel eens geworden over de invulling van de wethoudersposten. Zodra iedereen terug is van vakantie presenteren wij het definitieve akkoord en introduceren wij onze kandidaat-wethouders nader.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio