15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Recreatieonderneming in de IJsselvallei? Word Gastheer/vrouw van het Landschap

Veluwe – Recreatieonderneming in de IJsselvallei? Weet je dat veel Nederlanders de streek rond de IJssel hebben ontdekt? Jij kan hier de vruchten van plukken en je verhaal vertellen. Ben je geïnteresseerd in de natuur in en om de rivier de IJssel, de cultuurhistorie en flora & fauna van het unieke IJssellandschap? En wil je aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur van jouw onderneming zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van het landschap IJssellandschap die start in oktober 2023 wat voor jou!   

Onderscheidende onderneming als ambassadeur van de IJsselvallei

Deze cursus leert je hoe je jouw gasten een onvergetelijke ervaring mee geeft. Je gaat actief aan de slag met natuurbeleving vanaf de voordeur en tips om je eigen terrein te vergroenen. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen (lokaal en landelijk) & kan daarbij aansluiten. Je leert de unieke waarden van jouw eigen omgeving nog beter leren kennen waar je je gasten mee kan verleiden & je leert andere ondernemers in de toerismebranche kennen, waardoor je jouw netwerk uitbreidt en waardevolle contacten legt. Je wordt verrast door je eigen omgeving tijdens de cursusdagen waar we uiteraard ook de buitenwereld gaan verkennen. Na de cursus ben je Gastheer/-vrouw van het landschap IJssellandschap met een bijbehorend gevelbordje.

Mis deze kans niet om je kennis & netwerk uit te breiden en jouw gebied te helpen bloeien als een toeristische bestemming. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Gastheer van het landschap!

Gastvrouw Simone Koggel, Erve Vechtdal – Koe Safari: ‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’

Voor wie is deze cursus geschikt

De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemingen in de omgeving van de IJssel (Gelderland en Overijssel) tussen Wilp en Zwolle zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv botenverhuur, kinderboerderij, outdoor sport), agrarische ondernemingen die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, etc. Deelname is mogelijk door een of twee personen per bedrijf/instelling, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dus ben je recreatieondernemer uit Deventer, Olst-Wijhe, Voorst, Epe, Raalte, Hattem, Heerde of Zwolle? Dan is deze cursus voor jou!

Over het programma Gastheer-vrouw van het Landschap

Door het volgen van het programma Gastheer-vrouw van het Landschap leer je niet alleen recreatieondernemers uit jouw omgeving (beter) kennen, maar sluit je je ook aan bij een netwerk van ruim 3.500 duurzame recreatieondernemingen in Nederland. Zo ontmoet je gelijkgestemde ondernemers en deel je inspiratie en kennis. Als grootste opleider in natuurbeleving biedt IVN naast het Gastheer-programma, nog veel meer cursussen over natuur en natuurbeleving.

Kosten en aanmelden Gastheer van de IJsselvallei

Dankzij bijdragen vanuit Gastvrij Overijssel en Veluwe op 1, kost deelname aan het programma slechts eenmalig € 250,- per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal en vier cursusbijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op maandagmiddag 2, 9, 30 oktober en 6 november. Aanmelden kan via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio