13.5 C
De Bilt

Regels bezoek milieustraat Otelaar veranderen per 1 maart

Vanaf 1 maart verloopt een bezoek aan de milieustraat Otelaar gemakkelijker, vlotter en veiliger. Door het aanpassen van de regels wordt het duidelijker welke grof huishoudelijke afval- en grondstoffen inwoners naar de milieustraat kunnen brengen en op welke manier zij die kunnen aanbieden.

Milieustraat Otelaar voor Barneveldse inwoners

De milieustraat is alleen voor inwoners uit de gemeente Barneveld. En ook alleen voor het brengen van hun eigen grof huishoudelijk afval. Dat is omdat de kosten van de milieustraat worden betaald uit de Afvalstoffenheffing die alleen onze inwoners betalen.

Regels bezoek milieustraat Otelaar veranderen per 1 maar
Regels bezoek milieustraat Otelaar veranderen per 1 maart – Foto: gemeente Barneveld

Toegangsregels per 1 maart 2022

Vanaf 1 maart 2022 gelden voor Milieustraat Otelaar de volgende aangepaste regels:

 • Inwoners hebben alleen toegang tot Milieustraat Otelaar wanneer zij 1) zelf inwoner van gemeente Barneveld zijn en 2) hun eigen huishoudelijk afval komen brengen en 3) een geldige milieupas en geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.
 • Bedrijfsafval mag niet op de milieustraat worden ingeleverd. Hieronder valt al het afval van bedrijven en gebracht door bedrijven. Bedrijfsafval moeten inwoners en bedrijven zelf afvoeren naar een erkende afvalverwerker.

Voor de volgende afvalsoorten geldt in 2022 een grens voor wat inwoners maximaal per milieupas per kalenderjaar mogen brengen:

 • Asbest: 100 kilo. Let op: doe van tevoren een asbest melding en verpak het asbest goed in luchtdicht plastic
  • Autobanden zonder velg: 5 stuks. Let op dat de band zonder velg wordt aangeboden. Ontvelgen kan bij een autogarage. Dit wordt niet meer gedaan op de milieustraat.
  • Dakleer/bitumen: maximaal 80 liter (vergelijkbaar met 1 volle kruiwagen)
  • Gipskartonplaten: maximaal 80 liter (vergelijkbaar met 1 volle kruiwagen)
  • Graszoden (schoon): 1 m3
  • Grond (schoon): 1 m3
  • Matrassen: 4 stuks
 • Steenpuin (schoon): maximaal 80 liter (vergelijkbaar met 1 volle kruiwagen). Let op: bouw- en sloopafval mag niet worden ingeleverd op de milieustraat. Dit is namelijk geen huishoudelijk afval. Ook niet als het afval ontstaat bij klussen in of rondom het huis. Bouw- en sloopafval moeten inwoners zelf afvoeren naar een erkende afvalverwerker.
  Voor de overige afvalsoorten die inwoners op de milieustraat mogen brengen, geldt geen limiet.
 • Vrachtwagens, tractoren, shovels en vergelijkbare voertuigen met of zonder aanhanger worden niet toegelaten op Milieustraat Otelaar. Dit vanwege de veiligheid van de bezoekers op de milieustraat. Voertuigen van de gemeente en voertuigen van contractpartners van de gemeente zijn hierop uitgezonderd

Meer informatie over de milieustraat op de website en in de AfvalWijzer

Inwoners kunnen op de website www.barneveld.nl/milieustraat of in de AfvalWijzer zien welk afval ze kwijt kunnen op de milieustraat. De AfvalWijzer is als app te downloaden in de App Store of Google Play Store. Of te bekijken via de website www.mijnafvalwijzer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio