23.8 C
De Bilt

Regenboogbank op hoek Grotestraat – Molenstraat

De ronde bank op de hoek Grotestraat – Molenstraat in het centrum van Ede is sinds enkele dagen een regenboogbank, met bijpassende kleuren. Deze staan symbool voor de LHBTI-gemeenschap, oftewel personen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse zijn. “Door het bankje in de bijpassende kleuren te schilderen, dragen we uit dat iedereen welkom is in onze gemeente, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, geaardheid of afkomst”, aldus wethouder Hester Veltman (inclusie).

Iedereen welkom

Voor de bank heeft de gemeente bewust gekozen voor een prominente plek midden in het centrum van Ede. Veltman: “Wie de binnenstad van Ede bezoekt, kan het bankje moeilijk over het hoofd zien”.

Regenbooggemeente

De gemeenteraad van Ede heeft op 4 februari 2021 Ede uitgeroepen tot Regenbooggemeente. Dat betekent dat de stad werk gaat maken van de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI’s.

Veltman: “Hoewel de kleuren van de regenboog natuurlijk in eerste instantie associaties oproepen met deze groepen, mag de acceptatie van diversiteit wat mij betreft nóg breder worden getrokken. Het bankje geeft voor mij aan dat iedereen in onze gemeente zichzelf mag zijn. Ede is een gemeente waar ruimte is voor verschil en plek voor iedereen, ongeacht wie je bent”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio