13.6 C
De Bilt

Regio Noord-Veluwe zet in op sporten en bewegen voor mensen met een beperking

De Noord-Veluwe wil aangepast sporten en bewegen makkelijker maken. Lokale buurtsportcoaches gaan mensen met een beperking ondersteunen en stimuleren om te sporten en te bewegen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen acht Noord-Veluwse gemeenten.

Buurtsportcoach voor elke gemeente

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten zetten een lokale buurtsportcoach in voor aangepast sporten en bewegen. De 8 coaches gaan het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht brengen, verder uitbreiden en ondersteunen.

Dit gaan zij doen door mensen met een beperking van informatie te voorzien en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Voor nieuwe initiatieven zal zowel lokaal als regionaal verbinding met betrokken sport- en beweegaanbieders en (zorg)organisaties worden gezocht.

Rens Ruitenberg buurtsportcoach aangepast sporten en bewegen in Putten

Inwoners van Putten die meer informatie willen over aangepast een sport beoefenen, kunnen contact opnemen met Rens Ruitenberg van Actief Putten. Hij is de buurtsportcoach aangepast sporten in Putten en bereikbaar via telefoonnummer 06 576 84 088 en e-mail putten@unieksporten.nl.

Online platform Uniek Sporten

De regionale samenwerking gebeurt onder de vlag van het landelijke online platform Uniek Sporten, waar alle informatie rondom sport en bewegen met een beperking te vinden is. Op www.unieksporten.nl staan alle sportactiviteiten vermeld per gemeente.

Regiocoach verbindt sportieve initiatieven

Op regionaal niveau is Monique Zuijdwijk aangesteld om de lokale buurtsportcoaches te ondersteunen in hun werk. “De meeste gemeenten hebben al een redelijk goed zicht op wat de sport- en beweegbehoefte is van hun inwoners met een beperking. Van belang is om dit samen met alle hierbij betrokken partijen uit te laten groeien tot een zo compleet mogelijk sport- en beweegaanbod”, zegt Zuijdwijk.

Wethouders Sport zijn blij met regionale samenwerking

De wethouders Sport van de betrokken gemeenten kozen unaniem voor zowel een regionale als lokale aanpak. “We willen dat het voor mensen met een beperking binnen 3 jaar mogelijk is om in deze regio met sport en bewegen mee te doen als ieder ander”, zegt Jim van den Hoorn, wethouder Sport in Putten. “We zijn blij met de gemaakte afspraken, want samen met alle betrokkenen kunnen we dit mogelijk maken”, aldus Van den Hoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio