-2.1 C
De Bilt

Eerste netwerk ruiter- en menroutes in nieuwe Veluwestijl

Ede – Op 7 juli startte de aanleg van een nieuw netwerk aan ruiter- en menroutes tussen Ede, Renkum en Wageningen. Het totale netwerk omvat zo’n 200 km aan ruiter- en menroutes, inclusief een aanrijroute naar het Nationale Park de Hoge Veluwe (ingang Otterlo). Het routenetwerk is het eerste dat geheel wordt uitgevoerd in de nieuwe Veluwe-knooppuntenstijl.

Ruiter- en menroutes

Wethouders Peter de Pater van Ede en Maud Hulshof van Wageningen en Mathijs Fleur, voorzitter van Toeristisch Platform Renkum markeerden de start van de aanleg van de ruiter- en menroutes met het leggen van een puzzelstuk van 1,5 meter, geheel in coronastijl. Mathijs Fleur was namens wethouder Verstand van Renkum aanwezig.

Goed routenetwerk

Een goed ruiter routenetwerk heeft natuurlijk goede startlocaties, met informatiepanelen en parkeerplaatsen voor paardentrailers. Ook zijn er voldoende leuke aanbindplekken langs de route waar je eventueel een hapje/drankje kunt nuttigen, en overnachtingsmogelijkheden voor ruiters van verder weg. Langs de route zijn verschillende bestaande parkeerplaatsen, aanbindplaatsen en overnachtingslocaties die geschikt zijn voor paarden. We kijken of dit aantal kan worden uitgebreid. 

Als het routenetwerk klaar is, komt de informatie hierover op de website www.bezoek-ede.nl en op www.routesopdeveluwe.nl.

Bron: gemeente Ede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio