31.1 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Samenwerking voor steun aan Oekraïne

Heerde Inwoners uit de gemeente Heerde komen massaal in actie voor de steun en opvang van Oekraïners. Om dit op een goede manier door te zetten hebben diverse vrijwilligersorganisatie en de gemeente Heerde de handen ineen geslagen onder de noemer Heerde Helpt. Stichting Present verzorgt de coördinatie.

Opvang en steun

Deze week begint de opvang van Oekraïners in Heerde. Er zijn al veel vrijwilligers actief geweest om de opvanglocatie klaar te maken. Omdat de opvang waarschijnlijk langduriger zal zijn, is het belangrijk om dit goed te organiseren. Via Heerde Helpt gaan de gemeente, Stichting Present Epe-Heerde, Vluchtelingenwerk, het IDO, (Interkerkelijk Diaconaal Overleg) en VisitHeerde actief samenwerken. Vluchtelingenwerk coördineert daarnaast de (vrijwillige) professionele ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen. Ook organiseren zij wekelijks een spreekuur voor vragen over Oekraïners in Nederland. Vrijwilligers zijn van harte welkom.

Aanmelden kan via de website www.heerdehelpt.nl en info@heerdehelpt.nl  Ook op Facebookpagina Heerde Helpt worden nieuwe oproepen voor vrijwilligers geplaatst. Op de website van Heerde Helpt staat een overzicht van alle vrijwilligersprojecten rondom de opvang van Oekraïners. Ook spontane en vrijwillige inwonersinitiatieven kunnen gedeeld worden. Hierdoor vormt Heerde Helpt een centraal platform voor alle vraag en aanbod, initiatieven en vrijwillige activiteiten rondom de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio