7.2 C
De Bilt

Scherpenzeel houdt Bespaarweek om te helpen met enorm besparen vanwege energieprijzen

Van 10-15 oktober houdt gemeente Scherpenzeel een Bespaarweek. Nu de energieprijzen enorm stijgen, zijn veel mensen op zoek naar manieren om geld te besparen en de energierekening binnen de perken te houden”, zegt projectleider Enneke Weggen. “Met de Scherpenzeelse Bespaarweek spelen we daarop in. We organiseren allerlei activiteiten waar je slimme bespaar-ideeën kunt opdoen.”

“Oorspronkelijk stond deze week als ‘duurzaamheidsweek’ op onze agenda, maar vanwege de actualiteit hebben we het evenement omgedoopt in Bespaarweek. Mooie bijkomstigheid is dat veel maatregelen die goed zijn voor je portemonnee, ook goed zijn voor de natuur en het klimaat. Daarmee maken we Scherpenzeel steeds een stukje duurzamer”, aldus Enneke Weggen.

Bespaarweek

Een van de activiteiten in de Bespaarweek is een lezing van ‘bespaargoeroe’ Marieke Henselmans op woensdagavond 12 oktober om 19.30 uur. Marieke Henselmans presenteerde twee seizoenen van het veelbekeken tv-programma ‘Geen cent te makken’. Ze publiceert al jaren over geldzaken en schreef in 2020 een boek en kalender met tips om financieel heelhuids door de coronacrisis te komen. Na afloop van de lezing is er ruimte voor het stellen van vragen.

Voor kinderen is er op woensdagmiddag een Cleanup-middag en op donderdag een Upcycling workshop. Onder leiding van kunsteducatie-organisatie Grote Broer leren kinderen om van plastic afval een kunstwerk te maken. 

Kofferbakmarkt en bespaarmarkt

Op vrijdag is er vanaf 16.00 uur een kofferbakmarkt en een bespaarmarkt in en rond Kulturhus De Breehoek in Scherpenzeel. Op het marktplein voor De Breehoek verkopen particulieren tegen een klein prijsje spullen die ze over hebben en in de theaterzaal van De Breehoek geven verschillende aanbieders tips over onder andere energiebesparende maatregelen. Ook is de gemeente er met een informatiedesk over duurzaamheid en ondersteunende regelingen die er zijn voor als je (tijdelijk) minder goed kunt rondkomen.

Duurzame huizentocht

Teun van Roekel van het energieloket verzorgt de afsluiting van de week met een duurzame huizentocht op zaterdag. Belangstellenden kunnen meedoen aan een fietstocht langs verschillende huiseigenaren die al besparingsmaatregelen hebben getroffen.

Kijk voor het complete programma en aanmelden op www.heerlijkscherpenzeel.nl/bespaarweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio