9.2 C
De Bilt

Noord-Veluwse scholen strijden tegen textielafval

Van 20 maart tot en met 13 april 2023 vindt de Textiel Race Noord-Veluwe plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

In Nunspeet doet de Ds. C. de Ridderschool mee. Woont u in de buurt van deze school, dan kunt u tussen 20 maart en 13 april 2023 gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een kapotte trui, oude sokken, gordijnen of handdoeken.

Betrokken buurtbewoners

Wanneer u uw textiel scheidt en op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is en er meer textiel hergebruikt kan worden. Daarnaast zorgt het ervoor dat minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken. Biedt u het tijdens de Textiel Race online aan op de bovengenoemde website, dan ontvangt u als dank kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life. Bovendien helpt u de scholieren kans te maken op de schoolreis.

Deelnemende scholen

De scholen die in Noord-Veluwe meedoen zijn; De Blerck, Bernhardschool, De Wegwijzer, Diermen school met de bijbel, De Bron, CBS, Wezep, Het Octaaf, PCBS, Al-Islaah, Islamitische basisschool, Ds. C. de Ridderschool, CBS het Startblok en OBS De Arendshorst.

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek in samenwerking met textiel inzamelaar Climpex.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio