22.9 C
De Bilt

Slimme Bandenpomp levert flinke besparingen op

Op 10 november nam wethouder Dorus Klomberg de eerste Slimme Bandenpomp in gebruik op de parkeerplaats van de Praxis in Dieren. In de eerste drie maanden heeft de pomp al flinke besparingen opgeleverd.

In de periode van november tot en met januari hebben 833 automobilisten en motorrijders gebruik gemaakt van de Slimme Bandenpomp. Door hun banden op de juiste spanning te brengen, hebben zij in totaal 8.751 liter brandstof bespaard en 29,6 ton C02 minder uitgestoten. Daarmee is ook voorkomen dat 192 banden vroegtijdig versleten zijn. Het totale bedrag dat is bespaard aan brandstof en banden bedraagt 30.845 euro. Het gemiddeld bespaarde bedrag per gebruiker is 37,03 euro.

Slimme Bandenpomp

Wethouder Dorus Klomberg: “Een te lage bandenspanning zorgt voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist. Dat is slecht voor ons milieu en de portemonnee. Controleer daarom minstens één keer per maand de bandenspanning. Met de Slimme Bandenpomp zie je direct na gebruik de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot.”

Gelders Energie Akkoord

De Bandenpomp is een initiatief van het Gelders Energie Akkoord, een netwerkorganisatie van meer dan 200 partners die samen werken aan de energietransitie van Gelderland. In samenwerking met de organisatie Band op Spanning biedt de provincie Gelderland elke Gelderse gemeente de mogelijkheid om met flinke korting een Slimme Bandenpomp te plaatsen. Met medewerking van de Praxis is de eerste Slimme pomp op de parkeerplaats van de bouwmarkt aan de Spankerenseweg 50 in Dieren geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio