17.5 C
De Bilt

Soepcafé promoot voedselcoöperatie

Olst – Op 28 april organiseert Olst in Transitie weer het Soepcafé en deze keer staat de nieuwe Voedselcoöperatie van Olst op het menu. Het Soepcafé zal deze keer plaatsvinden in De Bastiaan.

De werkgroep van het Soepcafé maakt zich niet alleen hard voor een vermindering van voedselverspilling, maar ze draagt de productie van lokaal voedsel ook een warm hart toe.  Echt eten, vers en onbewerkt, van boeren uit de buurt, wie wil dat nou niet?  Maar hoe doe je dat en kost het niet veel te veel tijd om dat uit te zoeken en al die boeren af te gaan voor je boodschappen?

Samen regelen

Het biedt veel voordelen om dat samen te regelen, bijvoorbeeld via een voedselcoöperatie. In Broekland is al een goedlopende voedselcoöperatie en vorige week is ook voor Olst een begin gemaakt met de oprichting van zo’n samenwerkingsverband. Binnenkort zal het dus ook hier mogelijk zijn op een gemakkelijke manier lokaal voedsel te kopen.  Tijdens het Soepcafé van 28 april zal er meer verteld worden over dit nieuwe initiatief.

Ook deze keer maakt Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus, De Plus en de Bastiaan een heerlijke maaltijd van soep, salade en nagerecht maken van producten die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden door de Plus maar nog prima eetbaar zijn.

De locatie is De Bastiaan, Kerkplein 3.  Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur  wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

 

Wat:               Soepcafé: maaltijd van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS (soep, salade en nagerecht)

Organisatie: Olst in Transitie ism de PLUS en het Noaberhus

Dag:               Zaterdag 28 april

Tijd:               vanaf 18.00 uur (deur open om 17.45). Kom op tijd want Op = Op

Waar:            De Bastiaan, Kerkplein 3, Olst

Prijs:               Vrijwillige bijdrage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio