14.2 C
De Bilt

Speeltuinvereniging ’t Hoorntje wint vrijwilligersprijs De Lampion 2021

Vrijdagavond 14 januari 2022 maakte wethouder Martijn Beek van de gemeente Veenendaal bekend dat Speeltuinvereniging ’t Hoorntje de meeste stemmen heeft gekregen van het publiek en daarmee de winnaar is van de vrijwilligersprijs De Lampion 2021. Hij ging persoonlijk bij bestuurslid Koen Wolters langs om de prijs uit te reiken.

Toch bestuur voor speeltuin

Even leek het doek gevallen voor speeltuin ’t Hoorntje. Het lukte de speeltuinvereniging lange tijd niet om nieuwe bestuursleden te vinden. Het oude bestuur wilde het stokje graag overdragen. Niet gek, want sommigen deden dit vrijwilligerswerk al 16 jaar. Op het allerlaatste moment stonden er toch Veenendalers op om de bestuurstaken over te nemen.

De redders van Speeltuinvereniging ‘t Hoorntje

Wethouder Martijn Beek: “De speeltuin zorgt al 55 jaar voor veel speelplezier. En dankzij het doorzettingsvermogen van het oude bestuur en de helpende hand van de nieuwe bestuursleden, kunnen kinderen blijven genieten van de speeltuin. Extra bijzonder vind ik in dit geval dat er vrijwilligers, die niet (meer) in de wijk ’t Hoorntje wonen, zijn opgestaan om de speeltuin te redden.”

Veenendalers kiezen winnaar

Tijdens de stemronde in december kon er gestemd worden op één van de vijf genomineerden. Met een meerderheid aan stemmen werd Speeltuinvereniging ’t Hoorntje door de Veenendaalse inwoners gekozen tot winnaar. De ander genomineerden waren: Netwerk voor Jou, de Vrienden van Gedenkpark de Oude Begraafplaats, Wijs met je Wijk Petenbos en het Apostolisch Genootschap en Wijs met je Wijk-Noord.

Vrijwilligersprijs De Lampion

De vrijwilligersprijs De Lampion is een prijs voor Veenendaalse inwoners of een groep inwoners die zich op een bijzondere wijze maatschappelijk inzetten voor een sociaal, leefbaar, schoon, heel, veilig en toegankelijk Veenendaal. Aan het einde van jaar kiest het publiek uit alle genomineerden hun favoriet. Degene met de meeste stemmen wint de prijs die bestaat uit een Twinkeling cadeaubon van € 500,- en een prachtig beeldje ‘De Lampion’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio