9.8 C
De Bilt

Stationsomgeving is klaar met rode loper naar de binnenstad

Deventer – De werkzaamheden in de Keizerstraat en de Gedempte Gracht in Deventer zijn afgerond. Daarmee is de Rode Loper van het station naar de Brink compleet. Een feestelijk moment: de Stationsomgeving is nu klaar. De laatste jaren is hard gewerkt om het openbaar vervoer in deze omgeving te verbeteren en om de toegang en de route naar de binnenstad aantrekkelijker en logischer te maken.

Rode straatstenen en meer groen

Wethouder Frits Rorink: “De Keizerstraat is de laatste maanden opnieuw ingericht. Nieuwe rode straatstenen, meer bomen en groen en nieuwe verlichting. Het is prachtig geworden. De Keizerstraat is het eerste wat mensen van Deventer zien als ze van het station naar onze mooie binnenstad wandelen. We rollen de rode loper uit voor onze inwoners en bezoekers.”

Bekijk de korte film

Er is een mooie korte film (2 minuten 40 seconden) over de vernieuwde Stationsomgeving gemaakt. Rorink: “Het gebied is 10 jaar in ontwikkeling geweest en nu is het klaar. Normaal reden voor een openingsfeest. Vanwege corona is gekozen voor een passend alternatief: met deze video wordt feestelijk stilgestaan bij dit bijzondere moment.”

Stationsomgeving

De afgelopen 10 jaar is de toegangspoort van Deventer helemaal vernieuwd. Een extra perron zorgt voor meer capaciteit op het spoor. In de ondergrondse fietsenstalling kunnen ruim 3000 mensen elke dag hun fiets veilig achterlaten. Het Stationsplein is aangepakt, de Groene Wal aangelegd en het Churchillplein opnieuw ingericht. Als sluitstuk van de omgeving is de Keizerstraat samen met de Gedempte Gracht aangepakt.

Ontwerpers

Ank Bleeker en Anneke Nauta van Bleeker Nauta zijn de ontwerpers van het hele gebied. In 2011 zijn ze gestart met het ontwerpen en in juni 2021 zijn de laatste werkzaamheden uitgevoerd.

Mede mogelijk gemaakt door provincie en Rijk

De herinrichting van de Keizerstraat in Deventer is een onderdeel van de herinrichting van de Stationsomgeving. Dit project is medegefinancierd door de provincie Overijssel en het Rijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio