9 C
De Bilt

Putten geeft steun voor Kringloop Overnodig

Putten – De gemeente Putten doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengstation.

Inwoners die e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt Kringloop Overnodig kans op een sponsorcheque van € 1.000,00 van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Inleveractie kleine elektrische apparaten
Inwoners scoren punten als zij op het afvalbrengstation e-waste inleveren. Als zij op het afvalbrengstation zijn, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inleveraars de punten verzilveren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van €1.000,00 voor een lokaal goed doel. De gemeente Putten heeft voor Kringloop Overnodig gekozen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2017.

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan het afvalbrengstation of weggegooid.

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren samen met recycling stichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op het afvalbrengstation, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk
Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

Meer informatie: www.wecycle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio