31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Noord-Veluwse scholen strijden tegen elektronisch afval!

Noord Veluwe Tien basisscholen uit de gemeenten Elburg, Oldebroek, Harderwijk, Putten, Ermelo en Nunspeet doen van 13 september tot en met 7 oktober mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off op de Bernhardschool. Hierbij was wethouder Klappe aanwezig. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! 

Elektronisch afval

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 13 september en 7 oktober gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

Noord-Veluwse scholen

De scholen die in Noord-Veluwe meedoen zijn BmdB Diermen en de Pelikaan in de gemeente Putten, Mattanjaschool in gemeente Elburg, de Eben Haëzerschool en de Bron in gemeente Nunspeet, de Wegwijzer en de Uilenhorst in gemeente Oldebroek, de Bernhardschool in de gemeente Ermelo en basisschool Alfon Ariens en de Brug in gemeente Harderwijk. De E-waste Race Noord-Veluwe is een initiatief van WeeeNL en de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio