14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Subsidieregeling energiekosten voor sportverenigingen, dorps- en buurthuizen, culturele organisaties en religieuze instellingen

Het college van B en W van de gemeente Barneveld heeft de subsidieregeling Winterfonds vastgesteld. Sportverenigingen, dorps- en buurthuizen en culturele organisaties die financiële problemen hebben door de gestegen energiekosten kunnen de subsidie aanvragen vanaf 21 april. Het MKB kan vanaf 15 mei energievouchers aanvragen.

Aanvragen en toekenning subsidie

Sportverenigingen, dorps- en buurthuizen, culturele organisaties en religieuze instellingen Er is een bedrag van € 228.446 beschikbaar. Dit bedrag wordt verdeeld onder de aanvragers met een maximumbedrag van € 7.500. Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming. Wanneer er meer aangevraagd wordt dan het subsidieplafond, dan worden de bedragen naar rato aangepast.

Aanvragen van de subsidie kan vanaf 21 april tot en met 19 mei 2023 via www.barneveld.nl/winterfonds. Voorwaarde is dat er sprake is van inschrijving bij de Kamer van Koophandel en dat de organisatie is gevestigd in Barneveld en de activiteiten worden uitgevoerd in een accommodatie in de gemeente Barneveld.

Midden en Klein Bedrijf (MKB) tot 10 personeelsleden

Voor het MKB volgt binnenkort een andere regeling. Kleine ondernemers uit de gemeente Barneveld kunnen dan een voucher van € 1.000 aanvragen. Met deze voucher kunnen zij zich laten adviseren door deskundigen over duurzaamheid. Er is totaal € 60.000 beschikbaar. Aanvragen van de voucher kan vanaf 15 mei 2023 tot en met 1 december 2023. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de voucher volgt later in het gemeentenieuws en op de website van de gemeente.

Eenmalige overbrugging

Wethouder Wim Oosterwijk: “Van diverse organisaties en bedrijven weten we dat ze het door hogere energiekosten moeilijk hebben. Met deze eenmalige subsidie kunnen we ze tegemoetkomen. Voor de organisaties is ervoor gekozen om ze met een financiële bijdrage tegemoet te komen. Voor de bedrijven denken we dat een investering in een duurzaamheidsadvies meer bijdraagt aan de financiële gezondheid van het bedrijf op de langere termijn. We zijn blij ze op deze manier te kunnen ondersteunen en roepen de organisaties en bedrijven vooral op om gebruik te maken van deze regeling.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio