6.9 C
De Bilt

Succesvolle zesde gezamenlijke Zomerschool Epe-Heerde afgesloten

Op 16 augustus werd de Zomerschool Epe-Heerde 2023 afgesloten. In een periode van 3 weken volgden kinderen tussen de 6 en 12 jaar een educatief en creatief programma, waarbij er ook veel ruimte was voor plezier en sociaal contact. Ruim 70 kinderen waren van de partij toen wethouder Maarten Heere vandaag de zomerschool afsloot.

Ontspannen werken aan taalontwikkeling

Koppel-Swoe en STIP organiseren al enkele jaren samen de Zomerschool. Leren en plezier maken gaan tijdens de Zomerschool hand-in-hand. 31 Juli introduceerden wethouder William van Ommen van Heerde samen met mascotte Wiebel de Leeuw het thema ‘Groen-Doen’ en dansend ging de school van start.

Op een actieve, zelf-ontdekkend lerende manier werd er gewerkt aan taal (spreken, luisteren, lezen en schrijven) gecombineerd met activiteiten, waarbij aandacht is voor sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Er werden nieuwe vrienden gemaakt en de kinderen hadden plezier.

Rotary biedt uitstapje aan

Dankzij een gift van Rotaryclub Epe en een bijdrage van de Rotary Jeugdstimuleringsprijs van District 1560 werden de kinderen getrakteerd op een leuk uitstapje naar de melktapperij/ijsboerderij en de natuurspeeltuin van Stichting de Beleefplekke. Daar werden ze ook getrakteerd op een ijsje.

Betrokkenheid

De Zomerschool kan niet bestaan zonder de hulp van vele vrijwilligers uit de Eper en Heerder samenleving. Zij zorgen er, samen met de professionals, voor dat de kinderen op een plezierige, leerzame en veilige manier kunnen deelnemen aan de Zomerschool en dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Op de vraag op social media om tweedehands kinderkleding is massaal gereageerd door inwoners.

Op de laatste middag van de school werd een kinderkledingbeurs georganiseerd. René Blok, van Het Vlinderhuis bracht, als beloning voor het dagelijks opruimen van de omgeving, een berg (gekregen) nieuwe schoolspullen. Vrijwilligers organiseerden een afsluitende barbecue, gesponsord door Jumbo Van Andel. De betrokkenheid van inwoners en ondernemers bij de Zomerschool is duidelijk groot.  

Inzet vrijwilligers

Wethouder Heere benadrukte dit en bedankt iedereen die de Zomerschool mogelijk heeft gemaakt: “Fantastisch om te ervaren dat alle vrijwilligers zich zo betrokken voelen bij de Zomerschool. Zonder hun inzet was dit niet mogelijk geweest. Naast de vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de Zomerschool, wil ik ook de ondernemers en de inwoners die kinderkleding hebben aangeleverd bedanken. De kinderkledingbeurs was een schot in de roos en voorziet duidelijk in een behoefte. Het is fijn om te weten dat onder andere de kledingbank in Huis van de Buurt Bloemfontein hierna in deze behoefte blijft voorzien.”

Vervolg Zomerschool

De kinderen ontmoeten elkaar op 6 september weer. Dan wordt op verschillende locaties in Epe, Vaassen en Veessen een afterparty georganiseerd. Dit gebeurt van 13.30 tot 15.00 uur. Dit is meteen de start van de kindermiddagen. Er is een mini-disco en een knutselactiviteit. Samen met de kinderen wordt bedacht wat er voortaan op woensdagmiddag kan worden gedaan. Op www.koppelswoe.nl/afterparty staat meer informatie. Daar kunnen kinderen zich ook aanmelden. Voor de oud-Zomerschool kinderen staat er op 6 september ook een cadeautje klaar. Dit is eveneens gesponsord door Rotary Epe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio