15.6 C
De Bilt

TalentCenter Regio Foodvalley zet talent centraal

Ede Duizenden talenten zijn op zoek naar werk tijdens TalentCenter Regio Foodvalley. Tegelijkertijd zijn er duizenden werkgevers die de grootste moeite hebben om vacatures in te vullen. Dat is de realiteit van vandaag de dag: een groeiende mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Met het TalentCenter wil Regio Foodvalley daar verandering in brengen. In een online omgeving worden kandidaten en werkgevers gematcht. Direct, zonder tussenkomst van bemiddelaars, gemeenten of het UWV.

Matches ontstaan niet alleen op basis van opleiding en werkervaring, maar juist ook op basis van skills en persoonlijkheid. Zo wordt het makkelijker gemaakt voor kandidaten om een baan te vinden of van sector te wisselen, en voor werkgevers om getalenteerd personeel te vinden, waar ze anders nooit aan hadden gedacht.

TalentCenter

De arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. Onder andere door grote maatschappelijke gebeurtenissen zoals de covid-19 pandemie. Maar ook door meer duurzame ontwikkelingen zoals digitalisering en economische en demografische ontwikkelingen. “Zo zijn er branches die structureel groeien, maar waar vergrijzing zorgt voor het vertrek van veel vakmensen. In andere sectoren zorgt digitalisering voor het verdwijnen van banen. Bovendien voorspelt het UWV een groeiende mismatch tussen de kwalificaties van personeel en de vraag van werkgevers,” vertelt Liesbeth Laman Trip, programmamanager Human Capital bij Regio Foodvalley.

Talent centraal

Om te zorgen dat vraag en aanbod beter aan gaan sluiten is er een omslag nodig in de manier waarop werkgevers en werknemers elkaar vinden. “Meer kandidaten stappen wellicht over naar een andere sector dan waarvoor zij zijn opgeleid om aan het werk te blijven of komen. Daarom helpt het TalentCenter te ontdekken welk beroep bij hen past, naast hetgeen waarin ze geschoold zijn en ervaring hebben,” aldus Laman Trip.

Anderzijds moet het voor werkgevers makkelijker gemaakt worden om talent te vinden op basis van skills: wie past op basis van persoonlijkheid en natuurlijke talenten bij een specifieke functie? Ook daar voorziet het TalentCenter in. Werkgevers hebben toegang tot profielen van de kandidaten, inclusief de uitkomsten van tests en oefeningen die zij hebben ingevuld.

Moeilijk vervulbare vacatures

Op alle niveaus zijn er in diverse branches en sectoren moeilijk vervulbare vacatures. Meer mensen komen niet beschikbaar, dus het verbeteren van de match tussen vraag en aanbod is de beste strategie om tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen. Uit cijfers van het CBS weten we dat in onze regio naar schatting 12.000 inwoners (meer) willen werken, maar niet actief op zoek zijn. Met gerichte marketing via social media proberen we deze groep te bereiken en te verleiden met het TalentCenter in kaart te brengen wat hun talent is.

Meer informatie

Meer informatie over het TalentCenter is te vinden via de website Werkeninregiofoodvalley.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio