6.7 C
De Bilt

Terrassen in 2023 weer terug naar oorspronkelijke formaat in Barneveld

Tijdens de coronapandemie konden horecaondernemers hun terrassen ruimer opstellen in Barneveld. Hiervoor werden geen kosten in rekening gebracht en hoefde geen extra vergunning te worden aangevraagd. Op 31 december 2022 eindigt deze steunmaatregel en moeten terrassen weer terug naar hun oorspronkelijke formaat.

Ondernemers die ook volgend jaar hun terras ruimer op willen stellen, kunnen hiervoor een reguliere aanvraag doen. Het horecateam van de gemeente kan hierbij adviseren. Horecaondernemers hebben hierover inmiddels een brief ontvangen. Daarin staan ook de geldende afspraken voor terrassen nog eens op een rij.

Reguliere sluitingstijd terrassen om 24.00 uur

Zonder ontheffing moet een terras om 24.00 uur leeg zijn.  Er mag een rokersplek worden ingericht door een statafel te plaatsen. Na 24.00 uur mogen er geen (alcoholhoudende) dranken of etenswaren mee naar buiten worden genomen. Ook mag er geen overlast worden veroorzaakt voor de omgeving. Vanaf 01.30 uur mogen zowel bezoekers als rokers alleen naar buiten en niet meer naar binnen.

Ontheffing sluitingstijd terras mogelijk tot 01.00 uur

Horecagelegenheden die na 24.00 uur geopend mogen zijn, kunnen ook voor hun terras een ontheffing aanvragen. Dit kan voor zaterdag en zondag tot 01.00 uur en in juli en augustus voor alle dagen van de week tot 01.00 uur.

Voorwaarden

Als een horecagelegenheid voor het eerst een aanvraag doet voor een latere sluitingstijd van het terras, organiseert de gemeente een bijeenkomst met omwonenden en de horecaonderneming. Daar worden de voorwaarden besproken, zoals:

• Om 00.30 uur laatste ronde, vanaf 00.45 uur geen nieuwe gasten en om 01.00 uur terras leeg en geen afruimwerkzaamheden meer;

• de gasten op het terras veroorzaken geen overlast voor omwonenden;

• de horecaondernemer geeft een telefoonnummer dat tijdens de openingstijden kan worden gebeld in geval van overlast.

Meer informatie over terrassen?

Omwonenden of ondernemers die meer willen weten over de afspraken over terrassen in de gemeente kunnen mailen naar het horecateam via horeca@barneveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio