5.5 C
De Bilt

TransitieCafé ‘Olst Borrelt’ in teken van klimaatprotest

OLST – Op vrijdag 18 oktober organiseert Olst in Transitie om 19:30 uur weer een nieuwe editie van het TransitieCafé Olst Borrelt. Dit maal maken we in het programma ruimte voor een actueel thema: de wereldwijde klimaatprotesten, die afgelopen week ook in Amsterdam het verkeer hebben platgelegd. Enkele Olster actievoerders vertellen uit eigen ervaring. Lokatie is het pand van stichting Goede Buren (Hendrik Droststraat 47).

De acties van de nieuwe beweging Extinction Rebellion hebben flink wat krantenkoppen en actualiteitenprogramma’s gehaald. Het is een heel andere manier om de klimaatcrisis aan de orde te stellen dan hoe Olst in Transitie dat doet als onderdeel van de wereldwijde Transitiebeweging. Zijn er evengoed raakvlakken? Vullen beide bewegingen elkaar aan? Wat beweegt gewone Olsternaren om op die manier in actie te komen? Deze en meer vragen komen vrijdag de 18e aan de orde.

Informele sfeer

Vanzelfsprekend is er daarnaast ook ruimte voor andere onderwerpen om het met elkaar over te hebben. Want TransitieCafé Olst Borrelt biedt een informele sfeer waarin bezoekers onder genot van iets te drinken en te knabbelen (nader) met elkaar kunnen kennismaken, ideeën en ervaringen uitwisselen. Maar ook degenen die nog weinig of geen ervaring hebben met de activiteiten en projecten van Olst in Transitie zijn van harte welkom. Het TransitieCafé is de ideale plek voor kennismaking. Er is altijd wel iemand die nieuwkomers wegwijs wil maken.

TransitieCafé

Als leden van een werkgroep van Olst in Transitie of een aanverwante organisatie even apart willen zitten voor een kort overleg, dan kan dat ook. Werkgroepen van Olst in Transitie vinden het bovendien niet erg als er nieuwsgierige belangstellenden meeluisteren. Olst Borrelt biedt de ideale omgeving om zo het nuttige met het aangename te verenigen.

Favoriete drankje

De organisatoren zorgen de 18ste voor koffie en thee. Wie de naam van de café-avond letterlijk eer aan wil doen, moet zelf haar of zijn favoriete drankje meenemen. De deur is open vanaf 19:30 uur, en om 22:00 uur worden de laatste glaasjes gevuld. Deelname is gratis voor wie dat nodig is, maar voor wie het missen kan, is een donatie welkom voor het dekken van de kosten. Elke derde vrijdag van de maand is Goede Buren met het TransitieCafé de ontmoetingsplek voor iedereen die de Olster transitie een warm hart toedraagt. Data voor Olst Borrelt voor de komende tijd zijn: 18 oktober, 15 november en een speciale kerst-editie op 20 december.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio