21.1 C
De Bilt

Turkse Moskee Yunus Emre houdt open dag met braderie

Op zaterdag 22 juni opent de Turkse Moskee Yunus Emre aan de Jan Steenhof 29 in Nijkerk van 8.00 tot 20.00 uur haar deuren voor geïnteresseerde. Op deze dag is het mogelijk het geloof Islam en de Turkse keuken te leren kennen. Van heerlijke Baklava (Turkse zoete lekkernijen) tot smakelijke Döner en heerlijke Lahmacun (Turkse Pizza), er wordt alles aan gedaan om de open dag voor de 15e keer te houden.

Turkse en Nederlandse gerechten in Moskee Yunus Emre

Naast diverse Turkse gerechten wordt er ook Nederlandse Kibbeling en Lekkerbek geserveerd  en natuurlijk kan men ook  een kijkje nemen in de moskee, die ruim 28  jaar geleden in Nijkerk door de Turkse gemeenschap is neergezet. 
Belangstellenden mogen ook de gebedsruimte bezichtigen maar moeten volgens goed moslimgebruik wel hun schoenen uit te doen voordat zij de ruimte betreden. Hier zullen ze ontvangen worden voor een rondleiding.

Yunus Emre
Beeld: Yunus Emre

Respectvol met elkaar omgaan is de kracht van een diverse samenleving

Het is belangrijk dat mensen met verschillende achtergronden iets over elkaar weten. Iedereen kan zaterdag 22 juni op een gezellige en ontspannen manier kennis maken met het Islamitische geloof en de Turkse gastvrijheid. Het is toch fantastisch mooi als mensen met uiteenlopende culturen en geloofsovertuigingen respectvol met elkaar kunnen omgaan. Kom langs tussen 8.00 uur en 20.00 uur en geniet van een prachtig stukje Midden-Oosten in Nijkerk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio