16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Uitreiking Wecycle sponsorcheque aan stichting Minsa

Wageningen – Stichting Minsa uit Wageningen kreeg afgelopen week de Wecycle sponsorcheque van 1.000 euro uitgereikt door wethouder Dennis Gudden.

De stichting won de cheque omdat de inwoners van Wageningen zoveel afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen hadden ingeleverd bij de milieustraat dat de gemeente Wageningen op plaats 11 eindigde in de top 25 van de landelijke Wecycle actie.

Veel mogelijke bestemmingen voor het geldbedrag

Bestuursvoorzitter Karim Abdelkhalqui is heel blij met het bedrag. Wat de stichting er precies mee gaat doen moet ze nog beslissen. Voor alle activiteiten is geld nodig. Ieder jaar organiseert de stichting een kerstfeest voor mensen die eenzaam zijn en voor gezinnen die daar zelf niet genoeg geld voor hebben. Ook organiseert ze jaarlijks een  kinderkamp. En er zijn jongeren in Wageningen die om financiële redenen nooit eens ergens heen kunnen. Daarvoor zou Karim graag een weekendje weg willen regelen.

Doelstelling van stichting Minsa

Stichting Minsa heeft zich tot doel gesteld mensen van alle leeftijden te helpen bij problemen en uitdagingen op sociaal-maatschappelijk gebied, maar ook op het terrein van educatie, welzijn, inkomen en zorg. Daarvoor heeft ze veel goede plannen en initiatieven. Budget is altijd een uitdaging. “Wij richten ons op alle Wageningers, maar zeker ook op jongeren in Wageningen die wel wat hulp kunnen gebruiken,” vertelt Karim, “Die hebben nu geen plek waar ze bij elkaar kunnen komen en samen positieve dingen kunnen ondernemen. Zo’n plek zouden we graag voor ze willen regelen. Vanuit daar kunnen we dan samen activiteiten organiseren.” Meer informatie over Stichting Minsa is te vinden op haar website www.minsa.nl .

Wecycle

Wecycle is een organisatie die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) stimuleert. Daarvoor doet zij ieder jaar een actie waaraan gemeenten mee kunnen doen en zo een sponsorcheque kunnen winnen voor een door de gemeente gekozen goed doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio