16.5 C
De Bilt

Van Geenstraat in Putten feestelijk in gebruik genomen

Van 4 maart tot en met 21 mei heeft BAM Infra in opdracht van de gemeente Putten gewerkt aan de Van Geenstraat. Vanochtend hebben de basisschoolleerlingen van De Wegwijzer deze weg officieel in gebruik genomen op geheel eigen wijze met onder meer skeelers, fietsen en skateboards.

Nadat wethouder Van Nieuwenhuizen, verantwoordelijk voor verkeer, de slagboom opende, gingen daar 140 leerlingen onderdoor. Vervolgens was er een korte toespraak waarin omwonenden bedankt werden voor hun geduld en ieder ander voor zijn of haar inzet tijdens de werkzaamheden. Ook was er gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Veiligheid

Deze belangrijke doorgaande weg is voorzien van een gloednieuwe en geluid reducerende laag asfalt en er zijn meerdere punten ter bevordering van de veiligheid aan de weg toegevoegd. Denk aan ledverlichting, maar ook aan een keerlus voor de basisschool en enkele oversteekpunten met halverwege een tussenstop.

Doorstroom Van Geenstraat

De Van Geenstraat kent nu een betere doorstroom, is veiliger voor de gebruiker en qua leefomgeving binnenkort nog fijner voor de omwonenden. Na de zomer krijgt de weg een groener aangezicht door nieuwe bomen en planten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio