13.9 C
De Bilt

Veilig ondernemen in de natuur: Klimaatbestendige vakantieparken

Epe – Op donderdagmiddag 17 november organiseerde Gemeente Epe samen met Stichting Promotie Gemeente Epe een bijeenkomst voor vakantieparken in de gemeente Epe. Deze stond in het teken van ‘Veilig ondernemen in de natuur’, met als thema klimaatbestendigheid.

Inspelen op klimaatbestendigheid

Klimaatverandering is iets waar we allemaal mee te maken hebben. Verstoorde ecosystemen en biodiversiteit, extreem weer zoals lange perioden van droogte en zware stormen met hevige regenval, zijn duidelijk te zien op de Veluwe. Om in te spelen op klimaatbestendigheid is er voor de bossen in de gemeente Epe het bosbeheerplan opgesteld. Voor de particuliere terreinen zijn vakantieparkhouders en andere ondernemers zelf verantwoordelijk. Natuur en klimaatverandering kennen echter geen mensgemaakte grenzen. Juist daarom is het een opgave waarvoor we onze handen ineen moeten slaan.

Burgemeester_Tom Horn_bijeenkomst. Foto: gemeente Ede

Veilig ondernemen

Er is met elkaar gesproken over wat recreatieondernemers zelf kunnen doen op het gebied van veilig ondernemen in de natuur. Niet alleen over brandveiligheid, maar ook over de toekomstbestendigheid van de parken. Welke maatregelen op het gebied van klimaatbestendigheid en biodiversiteit stellen ondernemers in staat om de effecten en gevolgen van klimaatverandering op te vangen/te verzachten? Oftewel maatregelen die een positieve impact hebben op maatschappelijke, economische, ecologische en landschappelijke doelstellingen. Ter inspiratie van de aanwezigen gaven verschillende sprekers inzicht in de mogelijkheden om zelf met dit thema aan de slag te gaan.

Wethouder_Annemiek van Loon_bijeenkomst. Foto: gemeente Ede

Vervolg

Als vervolg op deze bijeenkomst wil gemeente Epe samen met vakantieparkhouders in de gemeente  verkennen welke mogelijkheden er zijn om gebruik te maken van subsidies van de provincie. We kijken uit naar de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio