15.6 C
De Bilt

Veilig sporten en bewegen bij Waterscouting Kiliaen van Rensselaer 2

Nijkerk We kunnen weer veilig sporten en bewegen in de buitenlucht. In de gemeente Nijkerk wordt daar volop gebruik van gemaakt. Wethouder Nadya Aboyaakoub ging de afgelopen weken bij verschillende verenigingen langs om te kijken hoe dat gaat, sporten in coronatijd. Zaterdag 20 juni was ze te gast bij Waterscouting Kiliaen van Rensselaer 2

Niet bij iedereen bekend, maar jeugd vanaf 10 jaar kan hier (leren) zeilen, kanoën, uitdagende wateractiviteiten doen en spelen op en rondom het water. Dat kan in ons mooie Nijkerkernauw. De waterscouting heeft plek voor nieuwe leden.

Herstart buitensport

Vanuit de verenigingen en de gemeente is veel gedaan om de herstart van de buitensport goed en veilig te organiseren. Verenigingen kregen de opdracht een plan in te dienen, waarmee ze lieten zien dat ze alle richtlijnen voor hygiëne en afstand houden navolgden en of die richtlijnen werden gecommuniceerd naar de leden. Het goedkeuren van de plannen ging in nauw overleg met toezichthouders van de gemeente. Over het algemeen nam de goedkeuring 1 of 2 dagen in beslag.

Veilig buiten trainen

Sommige binnensportverenigingen maken gebruik van een buitensportveld, anderen van de ruimte voor de deur van hun eigen sporthal, dansschool of sportschool. Soms leiden de coronamaatregelen tot nieuwe inzichten. Zo heeft sportschool Nautilus in Nijkerk, net als andere sportscholen in de gemeente, buiten een terrein ingericht. Het terrein wordt overdekt met een tentdoek. Dit geeft sporters ook na verdere versoepelingen van de coronamaatregelen de mogelijkheid lekker buiten te trainen.

“Veilig bewegen in de buitenlucht: fijn en belangrijk”

Wethouder Nadya Aboyaakoub: “Het is fantastisch dat sportverenigingen weer aan de slag kunnen, rekening houdend met de veiligheid van de sporters en vrijwilligers. Dat mensen weer in de buitenlucht hun sport kunnen beoefenen, na een lange tijd van vooral binnen blijven. Heel fijn en heel belangrijk. We hebben er als gemeente alles aan gedaan om de herstart van de buitensport zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Het is ook prachtig te zien dat er creatieve oplossingen worden gezocht om mensen weer aan het sporten en bewegen te krijgen. Denk aan Hockeyclub Nijkerk, die hun velden beschikbaar heeft gesteld aan waterpolo- en zwemvereniging Flevo en gymnastiekvereniging Excelsior. Of aan volleybalvereniging Surf Hoevelaken, die ruimte kreeg aangeboden door een particulier.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio