21.5 C
De Bilt

Vernieuwde Plein in Nijkerk feestelijk geopend

Op 12 april is het vernieuwde Plein feestelijk geopend met het onthullen van het Boerenmaandagbeeld in Nijkerk. Er is nu voldoende ruimte om verschillende activiteiten te organiseren “Het Plein sluit mooi aan bij de nieuwe uitstraling van de straten. Onze binnenstad wordt zo nog aantrekkelijker om te ontmoeten, winkelen en ontspannen.”, geeft wethouder René Windhouwer aan. “Wij zijn trots op de gehele herinrichting van de binnenstad en superblij met het nieuwe Plein!”, vult Mirjam van Midden, voorzitter van de werkgroep Openbare ruimte & inrichting in de binnenstad, aan.

In het voortraject en tijdens de werkzaamheden is veel contact geweest met de omwonenden en (horeca)ondernemers. Er is bij de aanleg zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen. Hierdoor is er in verschillende fasen gewerkt.Er is door aannemer Timmer hard gewerkt om het vernieuwde Plein in Nijkerk voor de 40e editie van Boerenmaandag af te krijgen.

Verschillende elementen op het Plein

De Brede Beek gaat er onder door. De verlichting en de waterfontein geven aan hoe deze stroomt. Verder zijn er hier zes ‘waterweetjes’ te vinden. Naast het Boerenmaandagbeeld is de speciale bank van Linda Verkaaik geplaatst met gedichten van stadsdichter Bert Jurling. Voor de Waegh is met een natuursteen aangegeven waar de Van Kluyve lantaarn stond. Een andere natuursteen geeft aan waar ‘De Grutmolen’ lang geleden heeft gestaan. Dit is ter hoogte van Verlaat.

Een mooie plek om te ontmoeten

Het Plein in het centrum van Nijkerk is al heel lang een belangrijke plek om elkaar te ontmoeten en te ontspannen. Ook is er ruimte voor uiteenlopende culturele en maatschappelijke evenementen. Met deze vernieuwde inrichting kunnen veel mensen ook de komende jaren blijven genieten van deze plek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio