8.5 C
De Bilt

Water op de kaart: Volle beken

Vallei en Veluwe Water op de kaart zetten! Help het Waterschap Vallei en Veluwe. We weten dat er veel foto’s zijn gemaakt van de hoeveelheid water in ons gebied. Samen met onze eigen informatie bieden die foto’s een schat aan waardevolle informatie.  Daarom roepen we iedereen uit ons werkgebied op om deze waterfoto’s met ons te delen.

Wat is er aan de hand?

In slechts 24 uur viel er dit weekend een enorme hoeveelheid regen in het werkgebied van Waterschap Vallei en veluwe. Dat leidde lokaal soms tot overlast en schade, wat natuurlijk ontzettend vervelend is voor de betrokkenen. De hoeveelheid water leidde ook tot unieke beelden en daarmee waardevolle informatie voor het waterschap. De hoeveelheid regen die binnen 24 uur viel is bijzonder maar geen uitzondering.

water op de kaart in beeld

Als gevolg van een veranderend klimaat, is de kans groot dat dit vaker voor gaat komen. Het waterschap wil het gebied hiervoor meer toekomstbestendig maken. Nu hebben we water over, terwijl we ook perioden kennen waarin we water tekort hebben. Juist daarom wil Waterschap Vallei en veluwe exact in beeld brengen waar al dat water zich verzamelde. Waar ontstonden knelpunten en waar juist niet? Natuurlijk weten we al veel uit onze metingen en collega’s in het veld. Maar we kunnen niet overal tegelijk zijn en kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Jij kunt ons helpen! Upload je foto’s

Je kunt je waterfoto’s delen met het waterschap op www.vallei-veluwe.nl/wateropdekaart. Daar vind je ook meer toelichting en aanwijzingen. Het waterschap gebruikt de foto’s alleen om verder inzicht te krijgen in de werking van het watersysteem. Help jij mee? Samen zetten we water op de kaart.

Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. Samenwerken en vernieuwen zijn essentieel in ons werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio