8.5 C
De Bilt

Voorstel ruimere openingstijden horeca- en terrasen in Putten

Het college van B&W van de gemeente Putten stelt de gemeenteraad voor om de openingstijden van de horeca te verruimen van 01.00 naar 04.00 uur. Ook stelt het college voor de tijden voor terrassen standaard uit te breiden van 23.00 tot 01.00 uur. Als de raad instemt met het voorstel, sluiten de nieuwe tijden aan op die van de gemeenten Ermelo en Harderwijk.

Langere openingstijden vanwege betere concurrentie met andere gemeenten

De langere openingstijden geeft Puttense horecaondernemers de mogelijkheid om te kunnen concurreren met de horeca in de andere gemeenten. Het college hoopt dat Puttense jongeren mede door dit besluit vaker kiezen voor horeca in eigen dorp. Het is aan de ondernemers zelf om te kiezen of zij van deze mogelijkheid gebruik willen maken. De terrassen mochten al sinds de coronaperiode tot 01.00 uur open zijn, maar dat was mogelijk door tijdelijke ontheffingen.

De gemeenteraad behandelt op 21 december 2023 het voorstel voor de vierde en vijfde wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De ruimere openingstijden voor de horeca en terrassen maken hier deel van uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio