13.8 C
De Bilt

Wageningen werkt aan nieuwe economische visie detailhandel en horeca

De gemeente Wageningen werkt aan een nieuwe economische visie detailhandel en horeca. Doel daarvan is het verder versterken en levendig houden van de binnenstad. De nieuwe visie moet de huidige uit 2012 vervangen en wordt samen met ondernemers, bestuurders en vastgoedeigenaren opgesteld met steun van de provincie Gelderland.

Dreigende leegstand binnenstad Wageningen

Aanleiding voor de vernieuwing zijn diverse ontwikkelingen; zo is online shoppen de norm geworden en krijgen binnensteden te maken met dreigende leegstand. De coronacrisis heeft in heel Nederland grote impact op de levendigheid van de binnenstad.

Kansen

Maud Hulshof, wethouder Economie: “de tijden zijn echt veranderd en wij willen daar, net als de ondernemers goed op inspelen en in beeld hebben waar de kansen zitten en hoe we deze kunnen benutten. Met een actuele visie kunnen we ook veel gerichter aanvragen van ondernemers  beoordelen die een bedrijf in de detailhandel of horeca willen starten. Zodat ze ook eerder weten waar ze aan toe zijn.”

Bezoekersonderzoek

Om de kansen en verbetermogelijkheden voor de binnenstad van Wageningen in beeld te krijgen,  laat de gemeente op 14 en 16 oktober een bezoekersenquête houden in de binnenstad  Hiermee moet duidelijk worden wie de bezoekers zijn, welke voorkeuren ze hebben en de manier waarop ze naar de binnenstad zijn gekomen.  De uitkomsten worden meegenomen in de visie.

Gemeenteraad

Naar verwachting wordt de visie begin 2022 aan de raad ter vaststelling voorgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio