14.7 C
De Bilt

Bezem gaat door stad: “Wageningen Ruimt Op!”

Wageningen – Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari ruimt Wageningen centrum op. In veel winkels vind je de laatste opruimingsartikelen voor bodemprijzen en buiten wordt het centrum ook letterlijk opgeruimd door het rapen van zwerfafval.

Schoon en persbericht

De organisatie is in handen van Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW), de gemeente en Wageningen Schoon. Zij bedachten gezamenlijk een aanpak om zowel met ondernemers als het winkelende publiek (zwerf)afval aan te pakken. Centrummanagers  Bongers en Frijlink vertellen: ‘samenwerken is het sleutelwoord tijdens dit weekend. Met een gezamenlijk opruimingsmoment versterk je elkaar en in een opgeruimd centrum winkelt het fijner! Meedoen is eenvoudig: scoor je buitenkansjes in een van de Wageningse winkels, raap actief zwerfafval of doe mee met één van de andere activiteiten.’

Kleedjesmarkt voor kinderen

Tijdens Wageningen Ruimt Op zijn er niet alleen koopjes in de winkels te vinden. In het stadhuis op de markt is op zaterdag een bijzonder evenement voor kinderen; een kleedjesmarkt. Kinderen kunnen van 13.30-16.30 uur hun speelgoed verkopen in het stadhuis en hebben zo weer een opgeruimde kamer. Aanmelden is wel nodig. Stuur een mail naar info@wageningencentrum.nl en je ontvangt een plaatsbewijs voor een gratis plekje op deze unieke kleedjesmarkt. Het schminkteam van Speelgoedbank Wageningen is er ook om heel veel kindergezichtjes te laten stralen.

Vuilniswagen en afvalquiz

Zaterdag staat er op het Raadhuisplein een grote vuilniswagen. Daarin mag je die dag  achter het stuur kruipen. Ook organiseert het ACV  op het Serreplein een quiz over afval scheiden en reiken zij handige tassen uit voor het verzamelen van glasafval. 

Opschoonwandeling en koopzondag

Zondagochtend om 10.00 uur start de speciale opschoonwandeling van het centrum bij de fontein op de markt. Zwerfafval, peuken, blikjes; er ligt buiten op straat genoeg voor iedereen om mee te doen! Op deze koopzondag vindt van 13.00-17.00 uur de laatste opruimingsronde plaats in veel winkels in het centrum.

Kom jij ook helpen bij Wageningen Ruimt Op?

Kijk op www.wageningencentrum.nl/ruimtop voor meer info en een overzicht van alle activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio