18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Wageningen stopt openbare verkoopprocedure stadskantoor

Wageningen – Omdat er helaas procedurefouten zijn gemaakt bij de inschrijvingen rond de verkoop van het stadskantoor, ziet de gemeente zich genoodzaakt de verkoop stop te zetten. Na de zomer wordt een nieuwe openbare procedure opgestart.

Voorbehoud van financiering

Per vergissing is bij de inschrijvingen een voorbehoud van financiering op de biedingsformulieren terecht gekomen, terwijl het college had besloten dat dat niet de bedoeling was. Van de biedende partijen heeft een aantal dat voorbehoud gemaakt, maar de anderen gingen uit van geen voorbehoud, zoals bedoeld. Een dergelijk voorbehoud kan invloed hebben op het uit te brengen bod, en dus is de beslissing om deze procedure stop te zetten een logische.

Met de biedende partijen is contact opgenomen over de reden van stopzetten van de procedure.

Sociaal Domein

Van tevoren heeft de Gemeente de doelgroepen bepaald met betrekking tot de bestemming van het pand aan het Olympiaplein. Ook deze doelgroep bepaling zal de gemeente aan een nader onderzoek onderwerpen. De hoogste bieder blijkt namelijk een landelijke zorgaanbieder, die een doelgroep wil huisvesten welke een fors beroep doet op het lokale WMO budget. De gemeente heeft al te kampen met een financieel tekort op het Sociaal Domein, dat hiermee nog verder zal oplopen.

Enerzijds wil de gemeente graag de kwetsbare doelgroep huisvesten en anderzijds moet de gemeente de tekorten in het Sociaal Domein terugdringen. Alles overwegende, is ervoor gekozen de procedure opnieuw op te starten, met beperkingen ten aanzien van functies die een beroep doen op WMO middelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio