13.3 C
De Bilt

Wageningen wint Entente Florale

Gemeente Wageningen – Wageningen heeft de eerste prijs gewonnen bij de jaarlijkse landelijke groenverkiezing Entente Florale. Hiermee mag de stad zich een jaar lang de groenste gemeente van Nederland noemen.

Nationale groendag

Tijdens de Nationale Groendag op 20 september 2018 in Den Haag ontving wethouder Dennis Gudden de eerste prijs uit handen van Marga de Jager (directie ANWB).

Wedstrijd

Met deelname aan deze groenwedstrijd liet de gemeente zien hoe groot het belang van groen is voor inwoners, bedrijven en voor de gemeente. Op 21 juni maakten juryleden een fietstocht langs de veelal prachtige groene gebieden in en om de stad Wageningen. Op die dag waren ook de groene organisaties aan het werk tijdens de Groen Wageningendag.

Internationaal

Dennis Gudden: “Ik woon inmiddels ruim 20 jaar in Wageningen en een van de redenen dat ik er niet meer weg wil is die mooie internationale gemeenschap met 130+ nationaliteiten en onze prachtige omgeving, binnen en buiten de stad. Dit, gecombineerd met de aanwezigheid van de WUR leidt tot een innovatief klimaat waarin de gemeente met inwoners graag werkt aan nieuwe oplossingen op het gebied van groen, klimaat en duurzaamheid. De prijs is een enorm compliment voor alle mensen en organisaties die zich in Wageningen sterk maken voor, groen, natuur en landschap.”

Lof

Met deze eerste prijs krijgen de gemeente en de groene organisaties lof voor de samenwerking die op tal van groene onderwerpen gezocht wordt. Dit zorgt voor mooie resultaten zoals de buurttuinen, gezamenlijk ecologisch beheer van bermen, gazons en speelvelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio