13.1 C
De Bilt

Zonnepanelenactie in gemeente Heerde van start!

Heerde – Steeds meer bedrijven bieden de aanleg van zonnepanelen aan. Voor huiseigenaren is het daardoor soms lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Heerde dit najaar een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen inwoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren.

Wethouder Wolbert Meijer nodigt alle inwoners die meer willen weten over zonnepanelen van harte uit om deel te nemen aan de online informatiebijeenkomst: “Als je nog geen zonnepanelen op je dak hebt liggen, is dit een mooi moment om samen met veel andere inwoners het verschil te maken: je draagt bij aan het verduurzamen van je woning, je wordt ontzorgd en het kan ook nog schelen in de portemonnee.”

Online informatiebijeenkomst maandag 13 november

Ter voorbereiding op de actie wordt op maandag 13 november, van 19.30 uur  tot 21.00 uur, een webinar georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich via de computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg is te vinden op regionaalenergieloket.nl/acties. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen inwoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Inschrijven voor de collectieve actie kan tot en met 8 december. Inwoners die zich inschrijven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur en krijgen advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Daarna ontvangen deelnemers een persoonlijke offerte en kunnen dan besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/acties

Over het Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Heerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio