11.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

De heer Zwerus van Homoet ontvangt Koninklijke onderscheiding

Veenendaal – Op maandag 2 augustus kreeg de heer Zwerus van Homoet van loco-burgemeester Engbert Stroobosscher van Veenendaal een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Van Homoet is meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger in verschillende (bewoners-)verenigingen en organisaties. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Betrokken bij meerdere verenigingen

De heer Van Homoet ontving de onderscheiding vanwege zijn verdiensten bij verschillende (bewoners-)verenigingen en organisaties. Zo was hij in de periode van 1977 tot 1981 een actief lid van Motor- en Autoclub Veenendaal. Hij zorgde voor het maandelijkse clubblad, regelde sponsoren voor evenementen en hield samen met zijn vrouw het clubgebouw schoon.

Buurt- en Speeltuinvereniging’t Hoorntje

Van 1980 tot 1990 was Zwerus van Homoet bestuurslid en vrijwilliger bij Buurt- en Speeltuinvereniging ’t Hoorntje. Hij draaide de bardiensten in het buurthuis, begeleidde drie avonden in de week de kaart-, bingo- en tiener-inloopavonden en was ook twee dagdelen per week aanwezig tijdens de openingstijden voor de jeugd. Daarnaast werkte hij mee aan het wijkkrantje d’Aok en zorgde hij voor extra inkomsten voor de clubkas door oud papier op te halen.

In de periode van 1990 tot 2005 was hij actief bij de Dierenbescherming Veenendaal. Eerst als coördinator van de vrijwilligers en later draaide hij mee in het rooster van de telefoondienst en haalde hij gemelde dieren op.

Zwerus van Homoet ook zeer betrokken bewoner

Sinds 1999 is de heer Homoet een zeer betrokken bewoner van eerst de Grote Pekken en later de Poolster-Morgenster. Hij is, samen met zijn vrouw, enorm begaan met het welzijn en welbevinden van zijn medebewoners. Zo zorgt hij als mantelzorger voor verschillende buren, doet hij klusjes, boodschappen en houdt hij ’s avonds toezicht op de veiligheid rondom het wooncomplex. Ook zorgt hij voor extra inkomsten voor de bewonersvereniging door tweedehands spullen te verzamelen, op te knappen en te verkopen op rommelmarkten en Marktplaats.

De heer Zwerus van Homoet wordt omschreven als iemand met een groot hart voor mens en dier die zeer sociaal voelend is. Hij is voor velen onmisbaar en heeft een grote positieve invloed op de leefbaarheid in zijn woonomgeving.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio