15.1 C
De Bilt

Attractiepark Toverland werkt aan nieuw bestemmingsplan

Sevenum Om in te kunnen spelen op toekomstige ontwikkelingen van Toverland wordt gewerkt aan een bestemmingsplan verbrede reikwijdte. Dit plan benoemt de ambities en een globaal ontwikkelperspectief voor Toverland voor de komende twintig jaar. Ook worden hierin de kaders vastgelegd waaraan de ontwikkelingen dienen te voldoen. In het plan, dat naar verwachting eind 2021 in procedure wordt gebracht, staat de fysieke leefomgeving centraal. Voor omwonenden en belanghebbenden wordt daarom een participatieproces gestart.

Toverland moet groeien

“Het is noodzakelijk om Toverland te laten groeien”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “Gasten verdienen steeds mooiere belevingen in de vorm van attracties, themagebieden, entertainment en verblijfsrecreatie. Toverland zal de komende tijd organisch blijven groeien, maar op dit moment weten we nog niet welke stap we op welk moment gaan zetten. Dit bestemmingsplan geeft ons een duidelijke stip op de horizon voor de lange termijn, maar met een flexibel kader voor de weg ernaartoe.”

Participatieproces

De kwaliteit van de fysieke leefruimte staat centraal. Er is dan ook een participatieproces opgestart, waarin omwonenden en andere belangstellenden hun opmerkingen en wensen kenbaar kunnen maken. Het participatieproces loopt tot de start van de formele procedure en wordt begeleid door het onafhankelijke advies-, ontwerp- en ingenieursbureau Kragten.

Jean Gelissen jr. is erg enthousiast om met de ambities aan de slag te gaan. “Wij gaan heel graag met de belanghebbenden in gesprek, omdat we van mening zijn dat de plannen hier écht beter van worden en we hierdoor een omgeving kunnen creëren waar we allemaal heel trots op kunnen zijn.”

Meer informatie

Geïnteresseerden worden van het bestemmingsplanproces op de hoogte gehouden via toverland.com/bestemmingsplan. Ook kunnen zij zich op deze webpagina inschrijven voor een maandelijkse nieuwsbrief. In onderstaande video wordt meer uitleg gegeven over het bestemmingsplan verbrede reikwijdte.

Gemeente Horst aan de Maas heeft toestemming gegeven om het bestemmingsplan verbrede reikwijdte op te starten. Het project is tevens aangemeld bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio