11.9 C
De Bilt

Nieuwe buslijn 686 Horst-Venlo-Brightlands campus

Venlo – Vanaf deze week rijdt de nieuwe buslijn 686 tussen Horst en Venlo. Deze bus, onderdeel van de dienstregeling 2022 van Arriva, rijdt via een lokale route met haltes in het centrum van Horst, via de Brightlands campus Greenport Venlo direct naar Venlo (en vice versa). Hiermee is de Brightlands campus weer bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aanzienlijke verbetering

De nieuwe buslijn betekent zowel voor reizigers uit Venlo als Horst een directe verbinding tussen de beide plaatsen én naar de Brightlands campus Greenport Venlo. Binnen een kwartier kunnen ze de campus bereiken. Erwin Boom, wethouder Economie, Arbeidsmarkt en Hoger Onderwijs van gemeente Venlo is blij met de ontwikkeling.

“Dit betekent een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid van de Brightlands campus en de bedrijven op Greenport Venlo. Vanuit gemeente Venlo en in de regio zetten we in op duurzaam vervoer. Met de komst van buslijn 686 van Arriva hebben de mensen die in het gebied werken of studeren de mogelijkheid om er snel én op een duurzame manier te komen.”

Buslijn 686

Lijn 686 is een sneldienst en rijdt op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De bus rijdt ieder uur. Kijk voor de volledige route en het plannen van je reis op www.arriva.nl of één van de reisplanners. Je kunt je hele reis van deur tot deur ook vooraf plannen, boeken en betalen via de glimble app (gratis te downloaden via www.glimble.nl).

Samenwerken aan de bereikbaarheid van bedrijventerreinen

De nieuwe buslijn is onderdeel van een groter geheel aan mobiliteitsoplossingen voor Greenport Venlo én voor de andere bedrijventerreinen in de regio Noord-Limburg. Trendsportal Mobiliteit en Logistiek werkt voor de Regio Noord-Limburg samen met bedrijven aan de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen en het verduurzamen van woon-werkverkeer van medewerkers.

Zo wordt er in Gennep gewerkt aan de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen De Grens en de Brem en er zijn concrete plannen voor bedrijventerreinen De Blakt en Smakterheide in Venray. Ook voor andere bedrijventerreinen in de regio Noord-Limburg worden de kansen bekeken. Meer informatie: www.trendsportal.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio