12.4 C
De Bilt

Hanneke Ketelaars ontvangt waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad

Op 10 maart ontving Hanneke Ketelaars van Tennis- en padelvereniging de Krekel in Mariaheide uit handen van wethouder Compagne de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad. Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat elke inwoner, ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kan doen. Organisaties, verenigingen, burgers of ondernemers die zich inzetten zodat inwoners mee kunnen doen, willen we graag op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Hiervoor is de waarderingsprijs in het leven geroepen.

Over de prijswinnaar

Hanneke is tennisleraar bij Tennis- en Padelvereniging de Krekel. Zij zet zich in om de Tennis en Padel voor een breed publiek toegankelijk te maken. Met name Hanneke maar ook het bestuur van De Krekel zetten zich in het bijzonder in voor de doelgroepen jeugd, oldstars en mensen met een beperking.

Hanneke geeft wekelijks les aan rolstoelspelers, enkele komen zelfs van verre (omgeving Venlo en Venray). Rolstoelspelers worden met open armen door Hanneke ontvangen en genieten van het sporten, samen met valide spelers horen de spelers met een beperking er bij de vereniging gewoon bij, zonder een aparte groep te zijn.

De prijs

Wethouder Rik Compagne: “Iedereen moet mee kunnen doen, dat vinden we als gemeente Meierijstad belangrijk. Daarom is de waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad in het leven geroepen. Een prijs bedoeld om een organisatie, vereniging, individu of ondernemer in het zonnetje te zetten. Voor hen die iets goeds doen, waardoor inwoners ongeacht beperking, afkomst, geaardheid of religie mee kunnen doen.

Uitreiking

Met de uitreiking van de prijs willen we de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in
Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten.”

De prijs is gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans. Bij de totstandkoming van het kunstwerk heeft ze verschillende organisaties uit Meierijstad benadert om een creatieve bijdrage te leveren. Het heeft geresulteerd in een prachtige prijs, voor en door inwoners van Meierijstad.

Voordragen

De waarderingsprijs wordt uitgereikt aan een organisatie, vereniging, individu of ondernemer die iets goeds doet voor onze inwoners zodat iedereen in Meierijstad mee kan doen. Iemand voordragen voor de prijs kan nog steeds via meedoen@meierijstad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio