22 C
De Bilt

Integrale controle ACT! levert resultaat op in Horst aan de Maas

Horst aan de Maas Het ACT! Interventieteam heeft op dinsdag 10 mei samen met de politie en handhaving twee controles gehouden in Horst aan de Maas. Op twee plaatsen was het raak.

Hennep in tuin en gasfraude

Er werd gecontroleerd op de Monseigneur Jenneskensstraat in Meerlo. Tijdens deze controle hebben ze hennepplanten en twee grote zakken met gedroogde henneptoppen gevonden. Er is een persoon aangehouden. Alle goederen zijn in beslag genomen.  Daarnaast constateerde het interventieteam ook gasfraude op dit adres. Enexis gaat hier verder mee aan de slag. De gemeente bekijkt de mogelijkheid tot het sluiten van het perceel op basis van het Damoclesbeleid.

Controle opslagboxen

Bij een controle in Horst zijn alle opslagboxen gecontroleerd aan de Kranestraat. Tijdens deze controle zijn twee gestolen fietsen aangetroffen. De fietsen zijn in beslaggenomen door de politie.

ACT! Interventieteam

Onder regie van het ACT! Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties. Dit gebeurt als er een sterk vermoeden is van misstanden of dat er aanwijzingen zijn dat een bedrijf niet voldoet aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar zaken als brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen en de inschrijving van medewerkers in de Basisregistratie Personen (BRP). Ook komt het interventieteam in actie bij signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit, oftewel vermenging van boven- en onderwereld. Het ACT! Interventieteam opereert in de acht Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Controles worden uitgevoerd in samenwerking met de politie en andere partners, zoals de Belastingdienst en Douane. Waar nodig sluiten andere organisaties aan zoals Enexis en Waterleidingmaatschappij Limburg.

(Anoniem) melden

Met z’n allen houden we criminaliteit buiten de deur en maken we van Noord-Limburg een gezonde plek om te leven, te ondernemen, te ontdekken en te werken. Inwoners kunnen altijd verdachte situaties en andere tips doorgeven. Dit kan door contact op te nemen met de gemeente en de politie. Liever anoniem melden? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem (M.) via 0800-7000. Alle tips worden vertrouwelijk behandeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio