15 C
De Bilt

Hoorn – De kermis in Hoorn is vandaag van start gegaan, maar wel op een ander locatie vanwege de 1,5 meter regel. Hij staat dus niet in het centrum, omdat hier die afstand niet gegarandeerd kan worden. Dit jaar zijn de attracties te vinden op het Pelmolenpad, dezelfde plaats als vorig jaar.

1,5 meter doorslaggevend

In 2020 organiseerde de gemeente Hoorn als één van de weinige gemeenten een coronaproof kermis, op het Pelmolenpad. De gemeente heeft nu besloten dat de kermis ook dit jaar weer op deze plek komt. ‘We hadden allemaal natuurlijk liever een normale kermis in de binnenstad gehad, legt wethouder Arthur Helling uit. ‘Maar op een normale kermis komen dagelijks honderden en soms zelfs duizenden bezoekers af. Dan kunnen we de 1,5 meter afstand in de binnenstad echt niet garanderen. Daarbij moesten we nu de knoop doorhakken, om de voorbereidingen te kunnen starten.’

58 attracties op kermis Hoorn

Op de kermis komen 58 attracties met voor elk wat wils, waaronder de Airborne Mega Booster, Toxic, Super Mouse achtbaan, Disco Jumper XXL en de zweeftoren. Dus op de kermis is genoeg te bleven voor jong en oud. De kermis duurt nog tot 15 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio