7.7 C
De Bilt

Kermis Venray: op de Wetteling én coronaproof

Het is bijna zover: vrijdag 30 juli begint de kermis in Venray. De editie voor 2021 is anders dan eerdere jaren. De kermis staat niet in het centrum maar op het Wettelingterrein. En vanwege de coronapandemie is het aantal bezoekers beperkt. Maar dat mag de pret niet drukken. Met bijna 70 kramen en attracties belooft het een leuk dagje uit te worden. De kermis staat er tot en met woensdag 4 augustus.

Attracties

De grootste attractie is letterlijk de Airborne. Met een hoogte van maar liefst 65 meter is het de grootste verplaatsbare booster ter wereld. Verder staat voor het eerst de Reactor op de Venrayse kermis: een attractie met 5G krachten. Maar ook de Super Mouse, Turbo Polyp en Power Dancer zorgen voor vermaak. En de Snow Jet, een snelheidsmolen, is na  jaren weer terug op de kermis. Natuurlijk zijn er ook allerlei attracties voor onze jongste inwoners.

Prikkelarm

Bezoekers die de normale kermis te heftig vinden, kunnen dinsdag 3 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur terecht op de prikkelarme middag. De exploitanten zetten dan het geluid bij de attracties uit of zachter en dimmen de lichten. Op die manier kunnen ook mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels een paar uurtjes genieten van het vertier.

Openingstijden Venray

Wethouder Cor Vervoort opent de kermis vrijdagmiddag. Net daarvoor zorgt de Deken voor de traditionele inzegening. Vanaf 15.00 uur zijn bezoekers van harte welkom. Van zaterdag 31 juli tot en met woensdag 4 augustus begint de kermis om 13.00 uur. De kermis eindigt alle dagen om 24.00 uur.

Check eerst de druktemeter

Afstand houden is en blijft een van de belangrijkste maatregelen om de coronapandemie te bestrijden. Op het kermisterrein moet het mogelijk zijn om steeds minimaal 1,5 meter afstand te houden. Het aantal toegestane bezoekers is daarom ook beperkt. Sensoren aan de toegangspoorten tellen het aantal mensen dat het kermisterrein betreedt. Er worden alleen bezoekersaantallen bijgehouden, geen gegevens of beelden. Via de druktemeter op www.venraybloeit.nl/kermis kunnen bezoekers vooraf zien hoe druk het kermisterrein is en of het verstandig is om naar het kermisterrein te gaan.

Kom te voet of met de fiets

De kermis van Venray vindt plaats op het terrein van de Wetteling en een gedeelte van de Zuidsingel. De ingangen van het kermisterrein liggen aan de Leunseweg en de Langstraat. De gemeente verzoekt bezoekers om te voet of met de fiets te komen. Bij het Raaylandcollege is een bewaakte fietsenstalling. Net als op de Westsingel. Beide fietsenstallingen bevinden zich op 2 minuten lopen van de ingang. Het stallen van een fiets kost 1 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio