15.7 C
De Bilt

Oplevering Kind Expertise Centrum Ganapja

Gennep Op 21 juli is het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) opgeleverd aan de gemeente Gennep. Direct na de ondertekening overhandigde wethouder Rob Janssen de sleutels aan de scholen en kinderopvang, die aan het einde van de zomervakantie het gebouw betrekken. Het gaat om Stella Nova (voorheen Maria Goretti), Elckerlyc, SBO De Piramide en Spring Kinderopvang.

Bouw Kind Expertise Centrum voorspoedig

De bouw van het KEC is voorspoedig verlopen. Het ontwerp komt van Frencken Scholl architecten en de bouw werd uitgevoerd door Jansman Bouw/Aarts Bouw. Rob Janssen: “Ik heb bewondering voor hoe er met zo’n strakke planning zo’n mooi en toekomstbestendig gebouw is opgeleverd.” Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan de aanleg van het schoolplein en het fietspad door AVG Wegenbouw uit Gennep.

Vergroening buitenruimte

Begin september worden de natuurlijke speeltoestellen geplaatst. De beplanting van zowel het schoolplein als het eerste gedeelte van de openbare ruimte gebeurt in het najaar. “Ik kan niet wachten totdat het hier groen is en iedereen kan genieten van de parkachtige omgeving die Gennep rijker is geworden”, aldus Rob. Het plan voor de buitenruimte, dat door bureau Idverde in samenwerking met de gebruikers is ontworpen, is in te zien op www.gennep.nl/kec.

Sloop Piramide

Halverwege september start de sloop van het voormalig schoolgebouw van SBO De Piramide. Daarna kan het tweede deel van de openbare ruimte worden aangelegd, dat in het voorjaar van 2022 wordt beplant.

Ontmoeting en samenwerking

Het KEC is ontworpen om ontmoetingen te stimuleren en de synergie tussen de verschillende scholen en kinderopvang te vergroten. Bij het overhandigen van de sleutels wenste de wethouder de nieuwe gebruikers van het KEC een fijne samenwerking toe. Niet te vergeten ook met SO Mikado, die vanwege een voorlopig ruimtegebrek niet meeverhuist. Rob: “Het kan niet anders dan dat dit gebouw gaat bijdragen aan de geweldige zorg en aandacht die jullie voor de kinderen hebben. Zowel het gebouw als de omgeving zullen hun leer- en speelervaringen nóg meer prikkelen.”

Een feestelijke opening, georganiseerd door de gebruikers van het KEC, volgt na de zomervakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio