7.2 C
De Bilt

‘Knabbelpad’ voor paard en ruiter officieel geopend

Horst aan de Maas – Op vrijdag 3 juni 2022 werd met het doorknabbelen van het een eetbaar lint het Knabbelpad officieel geopend. De samenwerkende partijen waaronder de onderwijsinstellingen HAS Hogeschool, Yuverta en Gilde opleidingen en de aangesloten gemeentes hebben het glas geheven op deze feestelijke opening van het eerste pad in Nederland.

Officiële opening

Na een welkomstwoord op Peelbergen Equestrian Centee in Kronenberg door Nick Poeth namens Fieldlabs/ Grenszlab en een presentatie van de studenten Hippische Bedrijfskunde van de HAS Hogeschool is het gezelschap gezamenlijk het pad gaan bekijken. Achter de Peelbergen is het eerste ruiterpad benoemd tot pad voor paard en ruiter. Samen met studenten van HAS Hogeschool en Yuverta heeft Bas van de Lisdonk van de Gemeente Horst aan de Maas het eetbare lintje vastgehouden dat direct werd door geknabbeld door de doelgroep: het paard! Dit moment stond symbool voor de opening van het eerste Nederlandse Knabbelpad.

uc?id=1 EHLBLMIOVeTGH T 88BU4HC0n3ZRu99
Opening pad. Foto: gemeente Horst aan de Maas

Het project ‘Knabbelpad’

Binnen het groen onderwijs is aansluitend bij de thema’s biodiversiteit, paardengezondheid, duurzaamheid en recreatie het project ‘Knabbelpad’ ontstaan. Het pad is een bestaand ruiterpad en -weide waar planten, die als gezonde voeding dienen voor paarden, worden toegevoegd om zo de biodiversiteit te verhogen en om mogelijk het medicijnverbruik bij paarden te verminderen. Daarnaast creëert het project kansen voor de regionale ondernemers door het verhogen van het hippische toerisme binnen de regio.

uc?id=15lf1yMCnwro8zgUYedd7Op6l9wa8BtTJ
Opening pad. Foto: gemeente Horst aan de Maas

Kennisevent 13 juni

In navolging van de opening vindt er op maandag 13 juni een kennisevent plaats waar we met topsprekers in gesprek gaan over paardengezondheid, biodiversiteit, recreatie en duurzaamheid. Aanmelden kan via: www.yuverta.nl/knabbelpad     

Wilt u meer weten over het Knabbelpad project?

Volg dan @Knabbelpad op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio